На Турківщині відсвяткували 30-ліття виходу УГКЦ з підпілля [фото]

20 червня 2018
Друк
Фото парафії с. Дністрик Дубовий
15 червня, у день празника Христа-Чоловіколюбця, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відвідав з душпастирським візитом парафію с. Дністрик Дубовий на Турківщині. Цього дня парафіяльна громада святкувала 30-літній ювілей події, коли в 1988 році з нагоди 1000-літнього ювілею Русі-України священики УГКЦ вперше на Турківщині відслужили привселюдну Божественну Літургію.

Прибувши до місцевого храму владика Ярослав привітав вірних із знаковим ювілеєм та відслужив Архиєрейську Літургію у співслужінні о. Тараса Більо, декана Турківського, о. Андрія Батога, адміністратора парафії та священиків Турківського й Бориславського деканатів.

Після завершення богослужіння владика Ярослав вручив пам’ятні грамоти парафіянам храму, які 30 років тому поставили свої підписи під зверненням до органів державної влади про дозвіл відслужити Літургію, а також встановити ювілейний хрест з нагоди 1000-ліття хрещення Русі-України. Єпископ також подякував о. Андрію Батогу за душпастирську працю та нагородив протоієрейським хрестом.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Теми: Турківський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою