Приємне й корисне зустрілися разом [фото]

06 липня 2018
Друк
Фото Катехитичної комісії
«Світ задуманий Богом як рай – це дар Божий людині та середовище її спілкування з Богом, ближнім і природою» (Катехизм УГКЦ «Христос – наша Пасха»). Саме у такому райському середовищі мали можливість побути 3 липня 2018р. Б. понад півсотні катехитів із головою Катехитичної комісії у рамках святкування 25-ліття Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

Чарівний куточок розташований в Карпатах, де Божим миром і спокоєм сповнюються серця від споглядання мальовничих краєвидів гірських сіл, що тісно сплелись з природою Карпат, бистрінь шумних потоків і річок з кришталево чистою водою, вічнозелені смерекові ліси на схилах гір. Усе це вабить, кличе в гори помилуватися природою. А щоб заглибитися в Карпатську красу скористались унікальною вузькоколійкою, яка діє на території Долинського району Івано-Франківської області в смт. Вигода – «Карпатський трамвайчик».

Чотиригодинна захоплююча подорож з цікавими зупинками: гори, річки Мізунька та Свіча, Мізуньські водоспади, мінеральна вода “Горянка” (типу “Нафтуся”), чай з карпатських трав...

Виявляється, не так багато і потрібно людині «для щастя»: спільнота однодумців, спільна молитва, гармонія із природою та із самим собою.

Вдивляючись у ці гірські краєвиди, вслухаючись у шум гірської річки та спів пташок, так і хочеться повторити за псалмопівцем: «Яка їх, Твоїх діл, Господи, сила! У мудрості усе Ти створив, - повна земля твоїх створінь.» (Пс. 104, 24).

Ліпшою від гір може бути тільки ГОРА ГОСПОДНЯ. Тут ми прислухалися до голосу пророка Міхея 4,2: «Ходіть, зійдемо на Господню гору, до дому Бога Якова: він своїх доріг навчить нас, і ми його стежками будемо ходити...».

Ясна Гора в Гошеві. На Горі "брат із Добромиля" нагадав нам історію Гошівського монастиря, чудотворної ікони, розповів про унікальні дзвони, камінь із Кани Галилейської. У каплиці Гробу Господнього поклонилися катехити ще одній великій святині – тут зберігається частинка Животворящого Хреста Господнього, який у дар обителі передав Апостольський Престіл.

При заході сонця відслужили молебень до Пресвятої Богородиці.

«Дозволь сонцю, що сходить, застати тебе із Біблією в руках» /Євагрій Понтійський/. Ми дозволили сонцю, що заходить, застати нас із Біблією в руках. Св. Іван Золотоустий:“ Є лише одна річ, гірша за не читання Писання, — це думати, що таке читання є некорисне - це сатанинська практика”. Тому ми читали Слово Боже "на сьогодні 3.07.18" і споживали цю духовну їжу. /Мт.13,24-30/. Притча про пшеницю та кукіль.

Окрім добра завжди існує ще й зло. Ми бажали б це зло викорінити силою, а Господь каже: "Залишіть, нехай росте одне і друге разом аж до жнив." Кукіль дуже схожий до пшениці (аж поки не випустить колоски). Людям важко розпізнати, хто добрий, а хто злий. Залишімо суд Богові. А краще просити Господа, щоб зробив нас здатними помічати, що кукіль (зло) є не лише на полі сусіда, але і на нашому (у нас самих). Для всіх нас є дуже небезпечний синдром святенництва. Це потребує істинного смирення, яке проникає дуже глибоко і приймає, що в мені дійсно є світло, але є і багато темряви, і цю темряву мені потрібно обійняти і просвітити у Христі.

Перфекціонізм. Святість не знаходиться в досконалості. Досконалим є тільки Бог. Святий - той, хто щирий, правдивий, хто не лицемірний, смиренний, справжній, а не ідеальний, досконалий. Важливо не бути тираном по відношенню до себе, а обійняти своє Я, щоб мати можливість обійняти свого ближнього. Терпеливо перемагаймо зло добром, роблячи його предметом милосердя, а не засуду.

Ми ведемо боротьбу із Богом своїми "подвигами, досягненнями", а це просто потрібно дати Йому перемогти мене, здатися в полон... Богові.

«Полонені Богом» та красою Карпат повернулися щасливі катехити до своїх домівок.

Велике спасибі Владиці Ярославу та економічному відділу єпархії за виділені кошти на цю екскурсію-прощу для єпархіальних катехитів.

Богові слава за все (у т.ч. за прекрасну погоду цього дня)!

Катехитична комісія

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Теми: Катехитична комісія

Інші публікації за темою