Владика Ярослав: Добрий Самарянин захочує нас відкрити в собі джерело любові до ближніх

20 листопада 2018
Друк
Фото прес-служби СДЄ
18 листопада владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію в Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобича.

Під час проповіді владика Ярослав пояснив Притчу про милосердного самарянина. За словами проповідника, притча навчає, що кожна людина сотворена на образ і подобу Божу, є покликана до життя в єдності з іншими особами – ближніми – на образ життя Пресвятої Тройці. Натомість гріх бажає порушити цю єдність. Св. Григорій Ніський вбачає в образі подорожуючого кожну людину, яка після гріхопадіння опинилась поза межами Божої домівки і наражена на смертельну небезпеку.

"Ці розбійники – це ніщо інше, як наші гріхи, котрі нападають на людську душу. А милосердний самарянин – це ніхто інший як наш Спаситель Ісус Христос, небесне милосердя Якого лікує наші рани, ламає стіну відчуження між Богом та людиною", - наголосив владика Ярослав. Бог наближає нас до Себе і робить усіх братами і сестрами. Якраз приклад Доброго Самарянина навчає нас ставати для всіх ближніми. "Чинячи це, ми відкриваємо в собі джерела Божої любові, любові, яка є ніжною та сильною, любові, яка здатна перемінювати суспільні структури і робити кращим наш сьогоднішній світ", - сказав у підсумку проповідник.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Катедральний собор, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою