У Тухольківському деканаті відсвяткували 25-ліття Самбірсько-Дрогобицької єпархії [фото]

28 листопада 2018
Друк
Фото прес-служби СДЄ
25 листопада, у свято св. Йосафата Кунцевича, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відвідав з душпастирським візитом парафію в с. Тухолька на Сколівщині. Цього дня духовенство й вірні Тухольківського деканату святкували 1030-ліття Хрещення Руси-України і 25-ліття створення Самбірсько-Дрогобицької єпархії. З цієї нагоди владика Ярослав відслужив Архиєрейську Літургію в співслужінні о. Романа Качали, декана тухольківського і адміністратора парафії, та священиків Тухольківського деканату.

Під час проповіді владика Ярослав пояснив Притчу про нерозумного багача, яка читалась цієї неділі. З одного боку, Христос описує в притчі успішного фермера, що має великі багатства і зібрав значний врожай. З іншого боку, Господь називає його нерозумним. "Чи може так бути, що те, що ми вважаємо успіхом, таким не є в очах Божих?" - запитав риторично проповідник.

На це запитання владика Ярослав відповів словами св. Терези з Калькутти. «Бог покликав мене бути не успішною, а вірною», – сказала одного разу блаженна мати Тереза. Життя таких постатей як св. Іван Хреститель, апостоли, численні святі, що постраждали за віру, серед яких і св. Йосафат Кунцевич, в очах світу не виглядає успішним. Зате в Божих очах їх подвиг віри - це справжній успіх. "Справді успішна людина – це та, яка «багата перед Богом», яка покладає надію на Творця, не підмінює його ідолом, ділитися тим, що отримала в дар, яка піднімається після падінь, залишається вірною до кінця, та, до котрої Ісус скаже в останній день: «Добре, вірний і добрий слуго. Ти був вірний у малому, поставлю тебе над великим. Увійди в радість Пана свого» (Мт. 25,23)", - наголосив владика Ярослав.

У завершальній частині проповіді владика Ярослав розповів вірним про значення 25-літнього ювілею створення Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ. "На тлі історії ці 25 років – досить невеликий проміжок часу, – але для нашої молодої єпархії – це вагома подія, бо на початку 90-их рр. ХХ ст. ми відроджувались на землі з понад тисячолітньою християнською традицією, але знищеною тоталітарним радянським режимом", - зазначив владика Ярослав. Єпископ побажав усім, щоб ювілейний рік став нагодою для кращого пізнання нашої церковної традиції, спонукою до поглиблення віри, дбайливого передавання її прийдешнім поколінням та мужнього її свідчення у сучасному світі, сповненому нових загрозливих тенденцій.

Після завершення богослужіння владика Ярослав привітав священиків і вірних 25-літнім ювілеєм єпархії. Після цього усім громадам Тухольківського деканату владика вручив пам'ятні грамоти.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Ярослав (Приріз), Тухольківський деканат, ювілейний рік

Інші публікації за темою