У Старому Самборі відсвяткували свято Миколая [фото]

28 грудня 2018
Друк
Фото Марії КУЗЬМИН
Вже усталеною традицією церква Святого Миколая у Старому Самборі збирає з нагоди улюбленого свята малечі дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування.

Таких на Старосамбірщині є 48. Також були запрошені 5 дітей шкільного віку, батьки яких загинули у зоні АТО. Традиційно організаторами свята стали парафіяни УГКЦ разом зі своїм настоятелем отцем-деканом Михайлом Николином, Союз Українок та служба у справах дітей Старосамбірської райдержадміністрації.

Розпочалося свято з Молебню у церкві, потім дітей запросили до парафіяльної світлиці - приміщення "Карітасу". На столі чекали теплий чай, канапочки, солодощі, фрукти, сочки. За чаюванням діти тепло та щиро спілкувалися з отцем-деканом та водночас між собою. Діточки називали себе, розповідаючи про свої мрії, хобі, таланти. Таким чином, у цьому дружньому колі діти та їхні опікуни відчули, що зі своїми випробуваннями, які випали на їхню долю, вони не самі, що поруч є друзі, підтримка небайдужих людей. А головне, як наголошував отець Михайло, Господь ніколи не полишить цих діток.

Святий Миколай завжди має помічників. І цього разу діти отримали подарунки за сприянням районних ради та адміністрації. Побажав дітям щасливого Різдва заступник голови районної ради Микола Мартич. А працівники служби у справах дітей вручили дітям солодкі подаруночки. Помічником Святого Миколая була і союзянка з-за океану Орися Свистун-Баторфальві. Презентики від неї передала головна союзянка Старого Самбора Марія Красник.

…Істинний зміст свята Миколая у тому, аби бути доброчинцем, бачити і піклуватися про тих, хто потребує підтримки, помочі, дружнього плеча. Діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти полеглих Героїв - вони особливі. Якщо вони серед нас - всіляко намагаймося розфарбувати їхні будні у веселкові фарби. Про це пам'ятаймо завжди.

Марія КУЗЬМИН

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою