Владика Ярослав побажав вірним завжди пам'ятати про благодать, яку вони отримали в Таїнстві Хрещення [фото]

19 січня 2019
Друк
Фото прес-служби СДЄ
19 січня, у свято Богоявлення Господнього, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію в Катедральному соборі Пресвятої Трійці, в м. Дрогобич.

Під час проповіді владика Ярослав зазначив, що подія Богоявлення пригадує нам, як Ісус приймає від св. Йоана Хрестителя хрещення в ріці Йордан. "У Йорданських водах Христос бере на себе важкий тягар – гріх усього людства, колишнього й майбутнього, бере, щоб перемогти гріх і дати свободу кожній християнській душі. Тому Хрещення у Йордані є правдивим прийняттям провини людства й початком звільнення його від гріховного ярма", - наголосив проповідник.

Услід за Христом кожен християнин проходить крізь подію Хрещення. "Хрещальна вода стає для нас мініатюрою Йорданської ріки, адже в момент Хрещення ми власними устами чи устами хресних батьків зрікаємось диявола і обіцяємо служити Богові, йти за Христом і пронести обмите йорданською водою чисте сумління впродовж усього життя", - пояснив єпископ.

Цю обітницю ми порушуємо щоразу, коли схиляємось до гріха. "Тоді в Своєму милосерді через Таїнство Покаяння Господь дає нам шанс повернутися до Йордану та наново духовно пережити дотик його очищувальних вод прощення", - наголосив владика Ярослав.

Наприкінці проповіді єпископ побажав вірним, щоб подія Хрещення Христа в Йордані завжди пригадувала їм про власне Таїнство Хрещення. "В день сьогоднішнього торжественного свята просімо Всемилостивого Господа, щоб дав нам Свою благодать на кожному місці і в кожній хвилині нашого життя свято, а також зволив достойно виконувати свої обов'язки перед Богом і своїм народом, молімось про Божу поміч для України, за мир на нашій землі", - закликав вірних владика Ярослав.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Теми: Катедральний собор, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою