Владика Ярослав: Молимося, щоб свято Соборності відкрило дороги до єднання, діалогу та порозуміння між владою і народом, різними політичними силами та громадськими організаціями [фото]

22 січня 2019
Друк
Фото прес-служби СДЄ
22 січня, у День Соборності України, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію в Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобич.

Під час проповіді єпископ пригадав події 100-літньої давнини: "Саме тоді на Софійській площі в Києві на багатолюдному зібранні було урочисто проголошено про злуку Західної Української Народної Республіки й Української Народної Республіки". Проповідник пояснив, що тоді людей об'єднало розуміння, що тільки соборний народ є нацією.

Далі єпископ зазначив, що соборна молитва, яка в цей день лунає в різних частинах України, продовжує єднати усіх перед Божим обличчям. "Щира молитва - запорука перемоги", - наголосив владика Ярослав. "Молимося, щоб свято Соборності відкрило дороги до єднання, діалогу та порозуміння між владою і народом, різними політичними силами та громадськими організаціями", - додав проповідник.

За словами владики Ярослава, у релігійному житті України соборність означає ісповідування єдиного Бога і даного Ним морального закону. "Лише Його закон є соборним фундаментом усякої законності в нашій державі. Сотворивши людину вільною особою на свій образ і подобу, Творець наділив її невід’ємними та універсальними правами і свободами. Їх ніхто не має права відібрати чи заперечити", - пояснив проповідник. Державні закони повинні поважати Божі дари і сприяти їх реалізації.

Наприкінці проповіді владика Ярослав висловив побажання, щоб свято Соборності допомогло українцям оновити віковічне прагнення єдності України в ім’я новітнього прояву єдиного начала народного буття – духовної, культурної та цивілізаційної єдності українців як європейського народу.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Катедральний собор, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою