Як Центр підтримки сім’ї допомагає сім’ям та родинам [фото]

23 січня 2019
Друк
Фото Уляни ЯЖИК
Коли приходить зима, випадає перший сніг та приходять морози, ми неодміннопочинаємочекати та готуватися до Різдвяних свят. Заздалегідьготуємоподарунки, продумуємо як і з ким будемосвяткуватинайщасливіше свято – Різдво Ісуса Христа. Цього року, Центр підтримки сім’ї, який діє на базі Карітасу Самбірсько-Дрогобицької Єпархії, приймав гостей із східної України, які ніколи не були на теренах західної України.

Цьогоріч до Карітасу з Донецької області завітало 15 дітей з наставниками,  а  з Дніпровської  - п'ять родин. Неможливо передати словами, радість та потіху, від приємно здивованих сімей з дітьми.

“За ці декілька днів, ми пережили більше яскравих емоцій, ніж за цілий рік, адже тут усі люди привітні та веселі. Я  усвідомила, що цей «видуманий бар’єр» можна легко зламати, потрібно лише бажання людей єднатися; бо всі ми українці і маємо бути разом. Народ із західної України і справді впливає на мою свідомість і розсуд. Дуже рада, що побувала тут і зовсім не шкодую, бо справді побачила гостинних та добрих людей. За ці дні багато чого пережила, а насамперед це багато радості  тому,  що нас прийняла дуже добра сім’я, яка піклувалася  нами, як за своїми рідними. Дуже сподобалось знаходитися у Львові, адже місто і справді дивує і заворожує своєю архітектурою. Найбільш приємно вразила мене доброта людей до інших, тим самим, вважаю, що можна зламати стереотип, про те, що Захід і Схід дві різні частинки нашої країни. Я думаю, що ми зможемо побороти цей бар’єр і стати одним цілим. Такі подорожі зближують нас один з одним” – поділилася враженнями п.Інна (Волноваха).

Ці 10 днів були насиченими на різні цікаві заходи: молитва, Літургія, різноманітні майстер – класи, прогулянки та поїздки містами (Дрогобич, Трускавець,  Львів), дельфінарій «Оскар», Львівська Опера і Цирк, та багато іншого.

Не можна було приховати дитячі та й дорослі емоції, коли наближався час від’їзду. Опікуни із сльозами на очах щиро дякували родинам, які їх приймали і натомість запрошували у гості. Усі залишились задоволеними від отриманих нових відчуттів та вражень.

Щиро дякуємо усім, хто долучився до створення таких веселих канікул для гостей зі Сходу.

Нагадаємо, що центр має на меті надати допомогу будь-якій сім’ї, яка звернеться. Для дорослих ми проводимо групові та індивідуальні консультації з психологами, тренінги, якісні комунікації з власними дітьми, тощо. Для дітей діє група  раннього розвитку, де вони готуються до школи, проводяться заняття для розвитку творчих здібностей.  Для підлітків працює програма з розвитку лідерства, креативності та творчості тощо.

У Центрі підтримки сім’їпрацюють: Наталія Низовська, Катерина Сурма - асистенти родини, психолог – Тетяна Гера,  а координує проектом – Уляна Яжик.

Якщо Вас зацікавила інформація, можливо, бажаєте стати нашим партнером, волонтером, чи просто цікавитеся сімейними цінностями – звертайтеся до нас, будемо співпрацювати: вул.Чорнвоола,4, 3 поверх, 33 кабінет, Центр Підтримки Сім’ї.

Проект співфінансовано в рамках Програми співпраці у сфері розвитку «Польська допомога» Міністерства закордонних справ Республіки Польща.

Прес-служба БФ «Карітас СДЄ»

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: карітас

Інші публікації за темою