Владика Ярослав: Вічність залежить від нашого земного життя

03 березня 2019
Друк
Фото прес-служби СДЄ
3 березня, у М’ясопусну неділю, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію у Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобич.

Під час проповіді єпископ зазначив, що М’ясопусна неділя є черговим етапом приготування до Великого посту. «На прикладі притчі про митаря та фарисея ми почули про велике значення покори в нашому житті, ми також дізналися про безмежну любов Небесного Отця до грішника, в особі блудного сина, котрий шукає Божого прощення та милосердя», – пригадав проповідник зміст євангельських читань попередніх неділь.

За тиждень перед початком Великого посту Церква запрошує до роздумів над величчю Бога як Царя і Володаря, якого супроводжують ангели небесні, на голос Якого постають усі народи в усіх поколіннях. Також, розповідаючи про Останній суд, Церква заохочує християн замислитись над подією, яка вирішить долю їх вічності.

«Вічність залежить від нашого земного життя, яке ми проживаємо не автоматично. Воно складається із наших виборів, рішень, дій і наслідків від наших учинків», – наголосив владика Ярослав. Адже кожна людина наділена даром розуму і свободи, тому несе відповідальність за своє життя.

Недільна притча розкриває задум Божий щодо людини – для чого вона живе на цій землі? «Ми живемо тут для того, щоб любити Бога і ближніх, любов до Бога виявляється у дотримуванні Божих заповідей, а до ближніх – у наших вчинках – ділах любові», – наголосив проповідник. Ми робимо наші добрі діла задля Христа, бо кожен наш ближній – це наші брат і сестра у Христі.

Подія Страшного суду пригадує християнину про час, коли він постане на порозі вічності. «Сьогоднішнє Євангеліє спонукує всіх нас спитати себе – з чим ми постанемо на цьому порозі вічності? Яким буде плід усього життя, як кожного із нас зокрема, так і всіх нас у спільності?» – зауважив єпископ. Владика Ярослав порадив вірним присвятити час Великого посту роздумам над змістом нашого життя, над тим, як розпізнати Христа в щоденному житті.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Катедральний собор, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою