У Старому Самборі відзначили Шевченківські дні [фото]

14 березня 2019
Друк
Фото Марії КУЗЬМИН
205 років тому Господь подарував Україні унікальну людину, непересічний талант, мислителя, національного провідника Тараса Григоровича Шевченка. Минулими днями Старосамбірщина, як і вся Україна відзначила шевченківські дні.

У день народження Шевченка – 9 березня у суботу – уже за усталеною традицією, від храму Св. Миколая урочистою процесійною ходою громада міста, очолювана священиками, вирушила до пам’ятника Тарасові Шевченку. Усі спільно помолились на поминальній відправі. Відтак зі щирим та глибоким словом-зверненням до присутніх промовляли отці Михайло Николин та Іоан Білик. Учні міської школи отця Станіслава Дашо пригостили учасників заходу Шевченковим словом. До підніжжя пам’ятника поклали квіти. Особливо зворушливо виглядало, коли вклонитися Великому Тарасові прийшли найменші старосамбіряни –дошкільнята міського садочку № 1. Звертався до присутніх і голова міської «Просвіти ім. Т. Шевченка» Михайло Храпко.

Також уже традиційно хорова капела «Дністер» виконала Шевченків «Заповіт», «Молитву за Україну» та Державний гімн.

Недільний день у райцентрі також був присвячений Шевченку. Багаточисельно зібралися старосамбіряни у районному Народному домі. Тут, як завжди з нагоди цього свята, школа імені Героя України Богдана Сольчаника підготувала змістовний та хороший концерт. Його лейтмотивом була думка – Шевченко і Україна, Україна і Шевченко. Добре підготовлені пісенні та поетичні номери, бездоганна гра акторів у театралізованих інсценівках, якісна робота на сцені ведучих – все це дало можливість глядачам, відчувши Тарасове слово, порозмірковувати: «…краю милий, моя Україно, за що тебе сплюндровано…». Та взяти собі шевченків дороговказ «…не спати на волі».

За такий чудовий захід вчителям та школярам подякував отець-декан Михайло Николин й закликав усіх брати до свого серця Шевченкові слова, вони, як промінчики, допомагатимуть шукати правди у наших буднях. Робімо все, що від нас залежне. Во ім’я Бога, во ім’я України…

Марія КУЗЬМИН

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою