«Духовні вітаміни» для студентів коледжу нафти і газу

27 березня 2019
Друк
Фото Студентського капеланства
19-21 березня в аудиторії навчального корпусу Дрогобицького коледжу нафти і газу (ДКНГ) відбулися великопосні реколекції для студентів. Дні духовної віднови провів капелан вишу, священик Петро Сюсько. Капелан-реколектант дав духовні науки на тему « Святе Письмо у Великому пості».

«Церковна молитва завжди біблійна, вона послуговується мовою, образами і символами Святого Письма. У Великому пості, в часі «весняного духовного авітамінозу», на біблійному вимірі церковного богослужіння зроблено особливий наголос. Під час літургійних богослужінь Святої Чотиридесятниці читаються старозавітні тексти: двічі за тиждень прочитується книга Псалмів та повністю і підряд три старозавітні книги – Буття, пророка Ісаї та Приповідки Соломона», - наголосив академічний духівник.

Під час реколекцій студенти по своїх оселях читали біблійні уривки про страждання Христа та мали нагоду приступити до святих таїнств Покаяння та Євхаристії в храмі Успення Пресвятої Богородиці.

На завершення днів духовної віднови, капелан закликав студентство не забути в навчальних буднях та клопотах приготувань до Великодня про найважливіше – приготувати своє серце до зустрічі з воскреслим Христом. «Найкращий спосіб приготуватися до Пасхи Христової – взяти участь в літургійних богослужіннях Посту та Великого тижня і глибоко пережити спасительні страждання нашого Господа Ісуса Христа», - мовив капелан.

За повідомленням студентського капеланства

Теми: студентське капеланство

Інші публікації за темою