Викладач Дрогобицької семінарії отримав дияконські свячення

14 квітня 2019
Друк
www.dds.edu.ua
14 квітня, у п’яту неділю Великого Посту, преосвященний владика Ярослав, Єпископ Самбірсько-Дрогобицький, з душпастирським візитом відвідав парафію Успіння Пресвятої Богородиці м. Дрогобича. Архиєрей у співслужінні парафіяльного духовенства очолив Божественну Літургію Василія Великого, за якою уділив дияконське рукоположення уродженцю цієї парафії Андрію Кобільнику, випускнику і викладачу Дрогобицької духовної семінарії.

У своїй гомілії єпископ акцентував увагу вірних на важливих аспектах євангельського читання, яке лунало на Літургії, зокрема, розкривши сенс людського життя. У цьому контексті архиєрей також наголосив на необхідності свідомої громадянської позиції християн-українців, яку слід проявляти в участі в житті своєї земної батьківщини, в тому числі і через відповідальне голосування на виборах.

Наприкінці богослужіння владика Ярослав освятив нову плащаницю та вітражі з постатями праведного митрополита Андрея (Шептицького) та слуги Божого патріарха Йосифа (Сліпого). Новопоставлений диякон Андрій подякував усім, хто спричинився до зародження і розвитку його священичого покликання, попросивши у парафіян молитовного супроводу на своїх життєвих шляхах.

Джерело: сайт ДДС

Теми: Ярослав (Приріз), свячення, семінарія

Інші публікації за темою