Владика Ярослав у Велику п'ятницю: Біля Божого гробу черпаємо нові сили для добра та впевненість у вічному спасінні [фото]

26 квітня 2019
Друк
Фото Прес-служби СДЄ
26 квітня, у Страсну П’ятниця, у Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобича владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, у спіслужінні владики Григорія, єпископа-помічника Самбірсько-Дрогобицької єпархії, і священиків храму відслужив Царські часи і Вечірню з винесенням Плащаниці. Під час Вечірні було прочитано євангельське читання, яке є літургійним поєднанням розповідей чотирьох євангелистів та укладене у хронологічній послідовності подій Христових страждань.

«Божа благодать зібрала нас сьогодні перед живоносним гробом Господа Нашого Ісуса Христа, Який віддав своє життя задля спасіння всього людства. Молитовно переносимося до того моменту, коли Йосиф благообразний разом з Никодимом знімають з хреста пречисте Тіло Спасителя та обгорнувши плащаницею чистою, кладуть Його до нового гробу з похоронними піснями
миру та любові», - сказав до вірних владика Ярослав.

За словами єпископа, кожен, хто старався гідно пройти час Великого посту, розуміє велику силу смерті Христової. Вона не лише хитає землю, потрясає скелі, проникає в могили, але й творить ще більше - грішника перетворює у праведника і відроджує до нового духовного життя. "Біля цього живоносного гробу стихають гріховні пориви та пристрасті, вся гординя та самовпевненість нашого серця. Тут черпаємо нові сили для добра, впевненість у вічне спасіння", - зазначив владика Ярослав.

Наприкінці Вечірні під спів стихир та звук калатал архиєрей, священнослужителі та вірні здійснили процесійний хід довкола храму. Відтак Плащаницю було внесено до церкви, де кожен вірний під спів стихири «Благообразний Йосиф» віддав поклін Христові, покладеному у гробі.

Того ж дня владика Ярослав здійснив молитовні відвідини храмів Лішнянського деканату на Дрогобиччині, а владика Григорій помолився в церквах Самбірського деканату. Прибувши до кожного храму, архиєреї віддали поклін Плащаниці, поспілкувались з вірними, вітаючи їх з наближенням свята Христового Воскресіння.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Катедральний собор, Григорій (Комар), Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою