Владика Ярослав: Діткнувшись ран, Тома пересвідчився, що Божа сила більша за будь-яке зло

08 травня 2019
Друк
Фото прес-служби СДЄ
5 травня, у Томину неділю, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відвідав парафію с. Ластівки Підбузького деканату. З цієї нагоди єпископ відслужив Божественну Літургію у співслужінні о. Тараса Стецька, адміністратора парафії.

Під час проповіді єпископ зазначив, що євангельське читання Томиної неділі вражає словами: «Тоді прийшов Ісус, став посередині, та й каже: Мир вам» (пор. Йо. 20, 19). За словами проповідника, в такий спосіб Господь діє в житті кожного віруючого. "Ісус приходить посеред розбитого життя і змінює хід його подій", - зауважив владика Ярослав.

По смерті Христа учні були налякані. Вони залишались в Єрусалимі, переховуючись при цьому від юдеїв. Нові повідомлення, які тепер доходили до них - «Гріб пустий», «Вони Його викрали», «Я бачив Господа» - спричиняли ще більше замішання в їхніх умах. І ось сім днів після воскресіння, першого дня тижня, Ісус стає посередині світлиці та каже: «Мир вам» (пор. Йо. 20, 19). "Страх і відчай розтанув у світлі Його присутності, в їхньому житті засвітило світло, яке відтоді щораз сильніше почало проникати до їх сердець", - наголосив проповідник.

Під час цієї появи Воскреслий Господь звертається до апостола Томи і запрошує його доторкнутись до ран. Для Томи ці рани були свідченням тотожності Ісуса Розп’ятого з Ісусом Воскреслим. "Діткнувшись ран, Тома пересвідчився, що Божа сила більша за будь-яке зло", - зауважив владика Ярослав.

Наприкінці проповіді проповідник побажав вірним, щоб вони переживали кожну Святу Літургію як зустріч з Воскреслим Господом. "Нехай місцем нашої зустрічі з Господом будуть не лише рани Ісуса, які таїнственно усприсутнює Пресвята Євхаристія, але також - наші зранення. Просімо Господа, щоб діткнувся Своєю рукою наших ран, ран нашого народу, воїнів, вдів і сиріт", - сказав владика Ярослав.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Ярослав (Приріз), Підбузький деканат

Інші публікації за темою