У Самборі відбулася презентація книги-спогадів «Владика Юліян Вороновський» [фото]

18 травня 2019
Друк
Фото Степана ПАВЛІШАКА
14 травня у конференц-залі Прокатедрального собору Покрова Пресвятої Богородиці м.Самбора відбулася презентація книги-спогадів «Владика Юліян Вороновський».

Захід провадив о. Тарас Гарасимчук, парох парафії Пресвятої Трійці м. Дрогобича та упорядник книги-спогадів, а також вчителька і волонтерка Світлана Фаринович, яка займалась літературною редакцією книги. Ведучі заходу розповіли про те, як впродовж двох років тривала праця над книгою, та про її зміст. Основу книги становлять 62 спогади, які впорядковані у чотири розділи.

Книга надрукована у дрогобицькому видавництві «Коло», директор – Микола Походжай. Спогади ведучих гармонійно перепліталися з власною поезією "Владика Юліян" та піснями "Покликання" і "Великий у простоті", які виконав автор - студент Дрогобицької духовної семінарії Василь Коваль.

На завершення презентації Владика Григорій Комар поділився своїм спомином про останню зустріч з Владикою Юліяном, солісти гурту "Eдельвейс" Юстина і Микола Кос виконали пісню "Помер Владика", а самбірчанин Микола Петрущак згадав цікаві подробиці своєї зустрічі з Владикою.

Степан ПАВЛІШАК

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Юліан (Вороновський), Самбірський деканат

Інші публікації за темою