«Там на горі, на Маківці…» [фото]

08 липня 2019
Друк
Фото Андрія КОРЗУНА
Дуже особливим цього року для нас було святкування Дня Конституції України. Наші волонтери-наставники із «Клубу активного студентства SĖRVANT» вважали, що кращого місця для святкування такого важливого для нації свята, ніж гора Маківка годі й знайти. Саме тому в рамках проекту «Залучення парафіяльної та студентської молоді до волонтерської діяльності та служіння сиротам, дітям у складних життєвих ситуаціях та дітям воїнів АТО» 28 червня студенти дрогобицького музичного коледжу на чолі з своїм капеланом о. Євгеном Макогоном організували для дітей дуже цікаву і насичену подорож.

Вочевидь вона була просякнута патріотичними роздумами, зверненням до історії та молитвою. Власне з молитви ми і розпочали. Вже традиційним місцем літургійної молитви на початок наших подорожей в Карпати є дуже затишна церковця у селі Гребенів. Тут було відслужено Службу Божу (дякува́ли всі разом). Наступною цікавинкою була "Козяча ферма Двох Катерин" у с. Тухля, де нас дуже тепло прийняла господиня п.Катерина та численні бородаті і рогаті мешканці - кози. Наше знайомство з фермою почалось із дегустації козячих сирів. Далі нам провели екскурсію фермою, розповіли як вона була створена; провели нам чудовий майстер-клас по приготуванні домашньої бринзи. Дуже екзотичним був куліш з кропивою на обід.

І, звичайно, апогеєм стала гора Макіївка і майже п’яти кілометрове сходження на її вершину. Це була майже проща. Разом із дітьми волонтери піднялись на верхівку гори, та біля меморіалу воїнам УСС сотворили чудову поминальну молитву за всіх героїв різних часів, які віддали свої життя за волю нашої України.
Час, який ми разом провели в такий особливий день та в такий особливий спосіб, збагатив волонтерів неабияким досвідом. Він був насиченим, цікавим, дуже пізнавальним… І, також, просто гарно проведеним часом та хорошим відпочинком для всіх учасників подорожі.

Дякуємо щиро діткам, які сприяли нам у здобутті цього безцінного досвіду наставництва. Велике спасибі БО «Львівська Освітня Фундація» за фінансову підтримку нашого проекту!

Андрій Корзун, студент ДМК ім. В Барвінського

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: студентське капеланство

Інші публікації за темою