Владика Ярослав відслужив Божественну Літургію в соборі Святої Софії в Римі [відео&фото]

08 вересня 2019
Друк
Фото бр. Тараса ЖЕПЛІНСЬКОГО
Владика Ярослав (Приріз)
З 1 по 10 вересня в Римі триває Синод єпископів УГКЦ. В неділю, 8 вересня, в рамках роботи Синоду, єпископи УГКЦ відвідали українські церковні громади у Італії. Владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, у цей день очолив Божественну Літургію у Прокатедральному Соборі Святої Софії у місті Рим.

У своїй проповіді, коментуючи дії багатого юнака при зустрічі з Ісусом, владика зазначив, що його головною проблемою була узалежненість від багатства, яке перегородило йому дорогу до поклоніння Богові. Багатство, майно, які самі по собі не є чимось злим, часто стають для людини богами. Тому владика запропонував усім присутнім у храмі провести на основі євангельського уривку іспит совісті і запитати себе, які є у нашому житті перешкоди на дорозі до Бога, що нам потрібно усунути зі свого життя, щоб здобути свободу.

У другій частині своєї науки єпископ запропонував розважити над життям патріарха Йосифа Сліпого, 35-ту річницю переставлення якого відзначала вчора, 7 вересня, Українська Греко-Католицька Церква. Владика наголосив на трьох головних основах його життя: любові до науки, душпастирському служінні та прагненню єдності українського народу і Церкви.

Після завершення Літургії була відслужена панахида за слугою Божим патріархом Йосифом Сліпим. Опісля владика зустрівся із мирянами-вихідцями із Самбірсько-Дрогобицької єпархії, які на даний час проживають у Італії, та семінаристами, які нещодавно прибули до Рима на вищі студії.

Цього ж дня владика Ярослав взяв участь у презентації першої біографічної книги про отця Климентія Шептицького та його листів, яку провели отець Юстин Бойко, СУ та автор бібліографічної книги Іван Матковський у залі Релігійного Товариства «Свята Софія». Окрім презентації наукових напрацювань, присутні також мали змогу перегляду документальний фільм Вахтанга Кіпіані «Климентій Шептицький».

Василь Салій,
Тарас Жеплінський
для Пресслужби Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою