Владика Ярослав відвідав парафію Різдва Пресвятої Богородиці в м. Борислав [фото]

23 вересня 2019
Друк
Фото Пресслужби СДЄ
21 вересня владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відвідав парафію Різдва Пресвятої Богородиці в м. Борислав, де освятив новозбудований іконостас. Відтак у співслужінні о. Олега Смереки, адміністратора парафії, і священиків Бориславського деканату, владика Ярослав відслужив Божественну Літургію.

Під час проповіді владика Ярослав зазначив, що свято Різдва Пресвятої Богородиці - це радість для неба і землі (див. повний текст слова). "З народженням Марії започаткувалося відкуплення людського роду, вона бо принесла нам порятунок, життя і вічне щастя, бо вона стане Богородицею, кивотом Нового Завіту, Матір’ю Христа Спасителя, що знищив смерть і дарував нам життя вічне, Який через неї воплотився на землі, прийняв людське тіло, спас від гріхів і вічної загибелі рід людський", - пояснив єпископ.

Далі владика Ярослав навів вірним слова митрополита Андрея про Богородицю: «Пречиста Діва Марія любить нас любов’ю рідної матері, бо в нас бачить справу рідного Сина Ісуса Христа». Тому українці завжди вдавались під заступництво Пречистої "і в часах радості, і в хвилях смутку, у величавих храмах та вбогих хатинах, у велелюдних прощах до численних відпустових місць благаючи у неї помочі та опіки".

Відтак проповідник закликав вірних постійно прославляти Пресвяту Діву Марію, адже вона найбільше послужила величному Божому плану спасіння людського роду. "Похвальними піснями та гимнами величаймо її як Богородицю, бо то власне через неї Незбагнений та Одвічний Бог приходить на землю та змінює історію всього людства", - сказав владика Ярослав.

Після завершення богослужіння владика Ярослав подякував о. Олегу, вірним і жертводавцям, які подбали про спорудження іконостасу.

Пресслужба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Бориславський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою