Хрест Тверезості встановили у Заболотові [фото]

01 жовтня 2019
Друк
Фото Уляни ЯЖИК
Впродовж минулого тижня у Храмі Св. Архистратига Михаїла (смт. Заболотів), проходила Місія тверезості. Програма місії розпочалася Літургією з молебнем за тверезість. А відтак щодня, о 19.00 відбувалися різні богослужіння і побожні науки присвячені боротьбі з алкоголізмом і плеканню чесноти тверезості. Вірні мали нагоду почути багато корисної інформації, порад і одержати молитовну підтримку для подолання залежностей.

А вже на Воздвиження Чесного Хреста святкову Літургію очолив отець Ігор Козанкевич, голова патріаршої комісії Душпастирства тверезості УГКЦ, який під час своєї проповіді говорив, не тільки про невтішну статистику вживання алкоголю в нашій Державі, але й про кроки вирішення проблеми у структурі Церкви.
По завершенню Божественної Літургії миряни пройшли Хресну дорогу з місійним Хрестом від Храму до центру міста, де і був встановлений Хрест тверезості. Ініціатором місії виступив голова Єпархіальної Комісії Душпастирства Тверезості УГКЦ о. Ярослав Стеф'юк, який зазначив:

«Запрошуємо всіх небайдужих і вмотивованих до справи отверезіння нашого народу, також залежних і співзалежних від страшної недуги пияцтва, всіх охочих докласти свою щиру молитву до загальної святої справи. Що стосується встановленого Хреста тверезості його допомогла створити ГО "За тверезеПокуття" з осередком у Заболотові.

Запрошуємо тих, хто хоче долучатися до участі в організації. Це важливо для тверезої України».

Пресслужба БФ «Карітас СДЄ УГКЦ» – Уляна Яжик

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: карітас

Інші публікації за темою