У Старому Самборі провели свято для людей золотої пори [фото]

04 жовтня 2019
Друк
Фото Марії КУЗЬМИН
Якщо поглянути у їхні очі - у них глибина, якщо вдивитися у їх обличчя - у них мудрість і досвід, якщо поспостерігати за цими людьми - вони добрі, щирі, побожні. Це люди золотої пори, люди осені. 1 жовтня, у День людей поважного віку, по родинному затишно відзначили цей день у Старому Самборі.

Другий місяць осені розпочинається з особливої дати. 1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей поважного віку. Вже за доброю традицією у День літньої людини, доброго та світлого свята, не залишає поза увагою людей старшого покоління парафіяльна спільнота УГКЦ міста Старого Самбора
"Я часто спілкуюся з людьми золотого віку, я відчуваю і розумію їхні настрої. Буває, що хтось із них жаліється "А чому мене Господь не забере з цього світу, я є тягарем для родини,або хліб дармо їм…", - розповідає отець-декан Михайло Николин, ідейний натхненник відзначення цього свята у Старому Самборі. - Тому ми мусимо в усіх випадках підтримувати, допомагати цим людям. А в їхній день якось по особливому приділити увагу людям осені. Бо що ми, молоді, варті без старших. Вони дарують нам мудрість життя", - каже священник.

Отож, цього дня у храмі Св. Миколая за здоров'я і погожу осінь життя відслужили Службу Божу. Відтак тепле та щире спілкування продовжили у світлиці "Карітасу". Тут зі змістовним та щирим словом до присутніх звернувся отець Ігор Подан. Також привітав літніх людей і Леонід Копач, керівник територіального центру соціального обслуговування, наголосивши, що увага соціальних служб зосереджена на індивідуальних та соціальних потребах літніх людей. На святі була присутня і Людмила Вечорка, заступниця начальниця управління соціального захисту населення Старосамбірської РДА.

Гарну, змістовну та щиру композицію для стареньких підготували педагоги та учні Старосамбірської школи № 1. Пісні, поезія, гуморески, квіти, щирі побажання - усе для них. Втім, програма заходу була побудована так, що поважні гості свята були не лише глядачами, а й активними учасниками. Вони за смачним чаюванням співали, ділилися спогадами, міркуваннями та своїми мудрими думками. І, власне, такий формат додав заходу щирості, глибини та родинної атмосфери. Бо коли молодість і старість, пов’язані гармонією, то і суспільство міцніє. Пам’ятаймо істину, що поважаючи старість, ми продовжуємо собі молодість.

Марія КУЗЬМИН

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою