Вулицями Дрогобича пройшла молитовна хода "Обери життя! Захисти сім'ю! Збережи Україну!" [відео&фото]

15 жовтня 2019
Друк
Фото Оксани СЛИВ'ЯК
13 жовтня вулицями Дрогобича пройшла молитовна хода під гаслом "Обери життя! Захисти сім'ю! Збережи Україну!". Захід організувала Комісія у справах родини Самбірсько-Дрогобицької єпархії та ГО "Рух за життя". Ходу очолив владика Григорій, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Участь в ній взяли також священики і вірні парафій Дрогобиччини, а також представники громадськості.

Хода розпочалась біля Катедрального собору Пресвятої Трійці та завершилась на площі Тараса Шевченка. Під час ходи відбувалась молитва на вервиці за українські родини, яку провадила спільнота "Матері в молитві". Відтак відбувся чин посвяти України під Покров Пресвятої Богородиці.

Відеорепортаж Молодіжного телебачення

Звертаючись до присутніх, владика Григорій зазначив: "Чому так сьогодні розпадаються сім'ї? Чому так легко доходить до розлучень? Багато можна відповідей дати і назвати різних причин. Але всі вони зведуться до однієї причини - бракує любові, основним виміром якої є жертовність, служіння. Якщо ти хочеш домінувати, якщо ти завжди правий, як тоді така сім'я може бути щасливою? Як вона може існувати?" Дякуючи організаторам і учасникам ходи, владика Григорій додав, що Молитовна хода "Обери життя! Захисти сім'ю! Збережи Україну!" стала нагодою для християнських родин подякувати за дар один одного. Батьки змогли подякувати Богові за дітей, а діти - за батьків. "Господь дарує нас один одному як великий скарб як своє благословення", - сказав у підсумку владика Григорій.

На завершення усім учасникам ходи, а також усім, хто долучився до її організації, подякував о. Василь Нестер, Голова Патріаршої комісії у справах родини..

Пресслужба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Світлини Молодіжного телебачення

Теми: Григорій (Комар), Комісія сім'ї та родини

Інші публікації за темою