У Старому Самборі у свято св. Миколая подарунки отримали діти-сироти і позбавлені батьківського піклування [фото]

29 грудня 2019
Друк
Фото Марії КУЗЬМИН
Найчарівнішим, найзагадковішим, найбажанішим для усіх діточок є день Святого Миколая. 19 грудня у всіх домівках зранечку шаруділи цукерки, пахли помаранчі, складали конструктори, леґо, оглядали машинки, ляльки та інші омріяні забавки.

В кожній родині стараються, аби Миколай якомога більше позитивних емоцій приніс дитині. Але є на Старосамбірщині інші діти. Їм також приніс Миколай подарунки. Але той Миколай діяв не через матусю-татуся, а через тітку-бабцю-сусідку... Вони маленькі, більші і великі. Вони - такі ще юні, а за тими тендітними плечима гіркучий досвід. Вони знають різне: пиятики батьків, бійки в родині, смерті найрідніших. В районі є 43 дітей, які перебувають на первинному обліку сиріт та позбавлених батьківського піклування, 6 вихованців дитячих будинків сімейного типу, 3 вихованці прийомних сімей. Про них піклуються: ті, з ким живуть, держава. Але чи замінить це повноцінну родину? Останнім часом є багато заходів від соціальних служб, волонтерів для таких діток. А у Старому Самборі уже стало доброю традицією у передмиколаївські дні запрошувати цих дітей.

У церкві Святого Миколая за здоров'я і щасливу долю цих діток отець Михайло Николин служить Молебень, відтак у парафіяльній світлиці "Карітасу" за приємним чаюванням усі спілкуються між собою, зі священником та добрими помічниками Миколая. Організаторами свята традиційно є Союз Українок, парафіяльна спільнота УГКЦ Старого Самбора та Служба у справах дітей. А помічниками Миколая цьогоріч стали Старосамбірська районна та міська ради.
Святий отче Миколаю, благослови цих діточок на щасливу долю...

Загалом, на парафії у Старому Самборі дбають, аби Святий Миколай не обділив жоджу дитину. Опісля передпразничної Вечірні, напередодні Дня СВ. Миколая усім дітям міста миколай у церкві роздав подарунки. Творчі діти храму підготували гарну виставу.

Марія КУЗЬМИН

ФОТОРЕПОРТАЖ 

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою