Продукти, зібрані під час акції "Нагодуй бідного", старосамбірська парафія пожертвувала "Святій Родині" [фото]

30 листопада 2020
Друк
Ірина ХМЕЛЬОВСЬКА
Протягом двох тижнів старосамбірська парафія збирала продукти в рамках акції "Нагодуй бідного", оголошеною Блаженнішим Святославом, Главою і Отцем УГКЦ. За цей час небайдужими жителями міста було зібрано понад десять кілограмів круп, цукру, олії, консервацій та солодощів.

22 листопада, після закінчення недільної Літургії, о. Михайло Николин, декан Старосамбірський, поблагословив усі продукти харчування. "Нехай Бог помножить та благословить не лише тим, хто споживатиме ці продукти, а й тим, хто їх пожертвував",- побажав він.

У понеділок, 23 листопада, пакунки знайшли своїх вдячних отримувачів. Найперша увага - потребуючим старосамбірчанам. А всі інші продукти старосамбірська парафія, за ініціативи о. Михайла, пожертвувала новоствореному благодійному центру "Свята родина", який діє від УГКЦ і знаходиться на Самбірщині в с. Міжгайці.

"Наш центр "Свята родина" діє лише півроку. Ми створили його в с. Міжгайці Самбірського району на території закинутої неврологічної лікарні. Державного фінансування не отримаємо ніякого, в селі теж великої підтримки не маємо, тому виживаємо як можемо. Особливо скрутно з харчуванням стало тепер, коли наступає зима. До нас проситься багато бажаючих, але основна проблема - немає чим годувати людей в потребі. Тому ми вдячні кожному за той кусок хліба, пачку макаронів чи крупи, які ви пожертвували для нас", - розповідає о. Тарас Яворський, директор цієї організації та духівник "Карітасу".

Як розповів о. Тарас, в даний момент в "Святій родині" проживає 7 чоловік. В основному це чоловіки, які через різні життєві обставини опинилися на вулиці. З трьома з них, які приїхали з отцем, ми мали можливість познайомитися. У кожного своя драматична доля. Хтось потрапив до "Святої родини" зі Стебника, хтось з Самбора - всі наші краяни!

Також  підопічні отця Тараса потребують ще одягу, а особливо зимового взуття, не відмовляться і від старих меблів та ковдр, які подекуди ще в доброму стані люди викидають на смітник, не знаючи, що недалеко є ті, хто з радістю їх приймуть і будуть користуватися.

О. Тарас розповідає про "Святу родину ",  знову і знову дякуючи за продукти, - відчувається, що ці 20 пакунків, зібраних старосамбірчанами, для них важлива підтримка.

"Прийміть ці дарунки від нашої парафії для здоров'я душі і тіла, - з такими словами вручає їх о. Михайло. А ми впевнені, що наша парафія допомогла "Святій родині", вперше, але не востаннє!

ІРИНА ХМЕЛЬОВСЬКА

ФОТОРЕПОРТАЖ 

  

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою