У с. Міженець на Старосамбірщині Владика Григорій освятив храм після відновлення [фото]

14 січня 2021
Друк
Фото Степана ПАВЛІШАКА
14 січня, у день свята Обрізання ГНІХ і св.Василія Великого, владика Григорій Комар, єпископ-помічник Самбірськ-Дрогобицької єпархії, відвідав з пастирським візитом с.Міженець Добромильського деканату з нагоди храмового свята, 20-річчя освячення храму та освятив росписи.

У Архієрейській Святій Літургії владиці співслужили: декан Добромильський о.Павло Коляса, адміністратор храму о.Антон Василейко, о.Михайло Ільницький із Стрийської єпархії, о.Андрій Стасів із Львівської Духовної семінарії, Іван Розлуцький, о.Андрій Якубів, о.Василь Мураль,о.Ігор Ковба, о.Роман Кобетяк, о. Тарас Буричко, о.Володимир Нестер, о.Ігор Ільків, о.Василь Нестер, о.Павло Гачан, о.Петро Войтович, о.Збігнев РКЦ, протодиякон Богдан Криницький.

У своєму слові владика Григорій наголосив, що сьогодні ми відзначаємо кілька свят і свято ми святкуємо для того, щоби стати святішими, щоб краще зрозуміти наше християнське покликання.

Він привітав вірних із храмовим святом та старим новим роком, подякував за те, що дбають про красу храму, нагородив від імені владики Ярослава о.Антона хрестом з прикрасами, а активних вірних і жертводавців пам'ятними грамотами. У свою чергу парох храму о.Антон подякував владиці за візит на парафію та наголосив, що оновлення храму відбулося завдяки пожертвам та активній праці мешканців села.

Після завершення Богослужіння було віправлено панахиду на могилі о.Тадея Дубницького, за служіння кого було побудовано храм.

Степан ПАВЛІШАК

ФОТОРЕПОРТАЖ 

Світлини Степана ПАВЛІШАКА

Теми: Григорій (Комар), Добромильський деканат

Інші публікації за темою