У Старому Самборі відбулась виставка «Українська Греко-Католицька Церква у філателістичних матеріалах» [фото]

01 квітня 2021
Друк
Фото Олени ДОХНЯК
«Благословен, хто йде в ім ‘я Господнє…» Як важливо в житті вміти подякувати всім тим, які, за словами Блаженнішого Святослава, «винесли на своїх плечах стражденне тіло переслідуваної підпільної Церкви. А потім, як ті апостоли на Таворі, були свідками її прослави й воскресіння».

Такою зупинкою подяки за дар життя нашої Церкви і народу стала виставка «Українська Греко-Католицька Церква у філателістичних матеріалах», присвячена 30-річчю повернення Глави УГКЦ Мирослава Івана Любачівського до свого престолу та 10-літтю інтронізації Блаженнішого Святослава, яку в парафіяльній світлиці представив старосамбірчанам Степан Павлішак у неділю, 28 березня, після Святої Літургії. З неабияким захопленням присутні слухали і про події, які передували виходу Церкви з підпілля, і про видатних «світил» нашої церкви.

Згадували митрополита Андрея Шептицького, Патріарха Йосипа Сліпого, Блаженнішого Любомира Гузара. Для багатьох було відкриттям те, що поштова марка – це п’ятий символ держави. Саме на них відображена культура, історія країни. Усі мали можливість побачити, як майстерно оформлено і збережено такі марки. Ще інші експозиції привертали увагу: ікони, газети, у яких описані ці славні події. Проймає гордість наші серця, що за ці роки церква зміцніла, розвинулася. Ця виставка є демонстрацією духовної та інтелектуальної сили УГКЦ, промовистим доказом того, що і є зараз люди, які дбають про майбутнє України. Дякуємо, пане Степане, за простоту і щирість. Ви непомітно творили добро і від того світилися щастям. Безмежно вдячні отцю Михайлові Николину , отцю Ігорю Подану за батьківське піклування. Нехай Божа правиця супроводжує Вас у нелегкому служінні на користь церкви Христової.

Олена Дохняк

ФОТОРЕПОРТАЖ 

 

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою