Владика Ярослав: Вмиванням ніг Божественний Учитель показує Своїм учням чин великого смирення [фото]

30 квітня 2021
Друк
Чин вмивання ніг
29 квітня, у Страсний четвер, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Вечірню з Літургією св. Василія Великого і чин омовіння ніг у Катедральному соборі Пресвятої Трійці, в м. Дрогобич. Єпископу співслужили священики з різних деканатів єпархії.

Після євангельського читання о. Роман Андрійовський, секретар правлячого єпископа, зачитав «Послання Блаженнішого Святослава до духовенства УГКЦ на Великий четвер 2021 року Божого».

Наприкінці богослужіння владика Ярослав звернувся до присутніх зі словом. "Сьогоднішнє богослужіння перенесло нас у цю годину, про яку мріяв наш Спаситель, ідучи з волі Свого Отця спасти людство. Божественний Учитель показує Своїм учням чин великого смирення, навчаючи, що якщо Він вчинив такий жест Своїм учням, щоб і ми так само старались послужити іншим", - зауважив єпископ.

Відтак владика Ярослав додав, що у Великий четвер Господь встановив Пресвяте Таїнство Євхаристії. "Під час цього Таїнства хронологічний час стає часом освячення: благодаттю Духа Святого хліб і вино перетворюються у Тіло і Кров Господні", - пояснив єпископ.

Архиєрей також зазначив, що разом з Таїнством Пресвятої Євхаристії нерозлучно пов'язане Таїнство Священства. Крім того, єпископ зазначив, що цим величним даром Божим позначена кожна епоха історії нашого народу. "Вам, мої співбраття-священнослужителі, складаю сьогодні подяку. Нехай Дух Святий завжди виносить з вашого серця євангельську благовість, яка служитиме за добру новину для нашого народу", - побажав владика Ярослав.

Опісля з словами привітання до архиєрея звернувся о. Тарас Гарасимчук, парох парафії Пресвятої Трійці. Священик привітав владику Ярослава з 15-літтям архиєрейської хіротонії і побажав довголітнього служіння для добра Церкви і народу.

Додамо, що 29 квітня 2021 року Божого сповнилась 15-та річниця від того дня, коли владика Ярослав (Приріз) в катедральному храмі Пресвятої Трійці м. Дрогобича отримав архиєрейські свячення з рук Глави й Отця УГКЦ Блаженнішого Любомира (Гузара); співсвятителі – владики Юліян (Вороновський) та Михаїл (Сабрига).

Пресслужба Самбірсько-Дрогобицької єпархії 

ФОТОРЕПОРТАЖ 

 

Теми: Катедральний собор, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою