Владика Ярослав освятив наріжний камінь під будівництво храму Матері Божої в Українській Кальварії [фото]

08 травня 2021
Друк
Фото Степана ПАВЛІШАКА
7 травня 2021 року Божого відбулось освячення наріжного каменю під будівництво храму Матері Божої, прославленої у Пацлавській чудотворній іконі у відпустовому місці Українська Кальварія, що знаходиться неподалік с.Губичі (Добромильська ТГ) на Старосамбірщині.

Чин освячення провів владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький. Йому співслужили декан Добромильський о.Павло Коляса, декан Хирівський о.Ігор Петрович, декан Мокрянський о.Степан Гладьо, адміністратор відпустового місця о.Павло Гачан, синкел у справах монашества Львівської Архієпархії о.Юстин Бойко, о.Никодим Гуралюк,ЧСВВ із Погоні, проректор Дрогобицької духовної семінарії о.Роман Андрійовський, о.Йосиф Бабій, о.Роман Фігас із УКУ, о.Роман Кобетяк, о.Володимир Шотіков, о.Тарас Буричко, о. Петро Гром, протодиякон Микола Рик.

Свято возвеличив духовий оркестр "Стривігор" (керівник Микола Щур) Хирівського ліцею, який виконував твори присвячені Пресвятій Богородиці.
У своєму слові вдадика Ярослав наголосив, що сьогодні ми дякуємо Пресвятій Богородиці, прославленій у Пацлавській чудотворній іконі, за те, що освячуємо наріжний камінь на місці, де постане храм в її честь, до якого з молитвою і проханням прибуватимуть тисячі українських паломників.

Владика подякував о.Павлу за служіння у цьому паломницькому центрі, о.Юстину за співпрацю і розуміння, організатору прощ до Кальварії о.Никодиму та керівництву ОТГ.

У свою чергу о.Павло подякував владиці та душпастирям за співслужіння та усім, хто трудиться над розбудовою відпустового місця, і подарував владиці Ярославу копію чудотворної ікони Пацлавської Богородиці з нагоди ювілею єпископського служіння.

Степан ПАВЛІШАК

ФОТОРЕПОРТАЖ

Світлини Степана ПАВЛІШАКА 

  

 

Теми: Добромильський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою