В Старому Самборі вшанували четверту річницю відходу до вічності Блаженнішого Любомира Гузара

02 червня 2021
Друк
Фото Ірини ХМЕЛЬОВСЬКОЇ
31 травня назавжди залишиться жалобним днем в історії УГКЦ. Саме цього дня 2017 року перестало битися серце Блаженнішого Любомира Гузара.

Четверту річницю смерті Блаженнішого Любомира вшанували в парафії святого Миколая Старого Самбора вечором пам'яті. Після маївки о. Михайо Николин, декан Старосамбірський, провів панахиду та розповів присутнім про “людину з Янголом на плечі” - саме так називали Блаженнішого за життя.

Варто зауважити, що у старосамбірській парафії регулярно проходять вечори вшанування пам'яті Блаженнішого Любомира Гузара, і щоразу о. Михайло знаходить нові теми, невідомі широкому загалу, з життя і діяльності Блаженнішого.

На цей раз о. Михайло запропонував усім разом застановитися над цінностями, якими дорожив Любомир Гузар протягом свого земного життя: живою вірою, єдністю, радістю. Він детально зупинився на кожній з них і закликав усіх вірян не лише задуматися над життєвими цінностями Любомира Гузара, а й самим взяти їх на озброєння у своєму житті.

Також отець зачитав промову Блаженнішого Святослава присвячену кардиналу Гузару, в якій він називає Любомира Гузара Кобзарем незалежної України. “Ми відчуваємо, що та кобза, на якій грав Блаженніший Любомир, це була душа кожного з нас, кожного українця, незалежно від релігії, конфесії місця проживання, мови. Він своїм бархатистим баритоном міг заторкнути такі низькі регістри наших сердець, що здригалися серця навіть тих, які його не бачили”, - зацитував священик. Закінчився вечір пам'яті спільною молитвою.

Ірина ХМЕЛЬОВСЬКА

Теми: Старосамбірський деканат, Блаженніший Любомир

Інші публікації за темою