“Спасибі, татусю, за те, що ти є” - в старосамбірській парафії вшанували день батька

25 червня 2021
Друк
Батько — це опікун своєю родиною, на чиї плечі лягає відповідальність за прийняті рішення. Батько мовчки любить та переживає за своїх дітей, хоча, можливо, деколи це непомітно на фоні емоційної матері. Батько — праобраз Бога в сім'ї. Від нього залежить атмосфера в родині. З ним кожен відчуває себе надійно і впевнено. Недаремно, першими словами молитви до Бога, якої вчив своїх учнів Ісус Христос, є слова “Отче, наш!” Недаремно наших душпастирів ми називаємо “отець”.
Місяць травень присвячений вшануванню Діви Марії та Жінці - Матері, а червень — Пресвятому Серцю Ісуса та Чоловіку - Батькові. Батькові, який в своєму серці носить частинку Божої любові до своїх рідних та близьких.

Цього року День Батька співпав з величним святом П'ятидесятниці та пройшов дуже урочисто в Старосамбірській парафії святого Миколая.

Наприкінці Святої Літургії усіх батьків привітали учні Старосамбірської ЗСШ№1 під керівництвом вчительки Людмили Попіль. Дівчатка та хлопчики вітали батьків зворушливими віршами та побажаннями, а наприкінці свого виступу організували флешмоб, піднявши в руках плакати-побажання добробуту, здоров'я, щастя усім батькам.

Справжньою родзинкою святкових урочистостей став виступ гордості Старого Самбора, скрипальки та співачки Жанни Жаркової, яка приїхала з Дрогобича для того щоб подарувати музичне вітання своїм землякам.

Жанна Жаркова виконала на скрипці композицію “Ave Maria” Шопена та кавер-версію “Hallelujah”, присвятивши їх усім батькам та старосамбірчанам. Також музикантка дуже зворушливо привітала свого тата зі святом, щиро подякувавши йому за його турботу, яку вона відчуває щодня.

Чудовим музичним подарунком вшанувала п. Жанна двох духовних отців старосамбірської парафії — о. Михайла Николина та о. Ігоря Подана, виконавши романс “Батькова пісня” (слова: М. Мельник, музика: О. Злотник).

На завершення урочистостей о. Михайло привітав усіх батьків, побажавши кожному з них завжди слідкувати та підтримувати своїх дітей на їх життєвій стежині.
Ірина ХМЕЛЬОВСЬКА

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою