У Самборі відбулася виставка, присвячена двадцятій річниці візиту Папи Івана Павла ІІ в Україну [фото]

01 серпня 2021
Друк
Фото з фейсбук-сторінки Степана ПАВЛІШАКА
Протягом місяця, з 24 червня по 22 липня 2021 року, у Мистецькому музеї Леся Курбаса м. Самбора тривала стаціонарна виставка пам'ятних матеріалів "Христос - дорога, правда і життя" присвячена 20-літтю приїзду папи Івана Павла ІІ до України.

Матеріали для виставки були надані з особистої збірки колекціонера пам'яток про УГКЦ Степана Павлішака з Самбора. Зокрема на виставці були представлені пам'ятні медалі, значки, вхідні квитки на зустріч з Папою, різноманітні листівки, конверти і марки, спецвипуски часописів “Світло”, “Патріярхат”, "Місіонар", “Господь і я”, “Жива вода” та інші видання, присвячені візиту Папи Івана Павла ІІ до України.

22 липня відбулося урочисте закриття виставки. На початку заходу, який зібрав активну громадськість міста, директор музею Любов Тепла наголосила, що ми згадуємо подію великої історичної ваги в житті нашої церкви і незалежної України.

Поблагословивши проведення заходу, о.Любомир Григель у своєму слові зазначив, що візит Святійшого Отця підтвердив наш нерозривний зв'язок з Європою, став зміцненням відродженої церкви в Україні, подав дух надії українському народу, відбулася беатифікація 27 новомучеників УГКЦ.

Автор виставки Степан Павлішак ознайомив присутніх з матеріалами експозиції. Про зустріч з Папою у Києві і Львові поділилася своїми спогадами Марія Пекінчак. Також Марія Пекінчак в дуеті з Лесею Мигалик виконали духовні твори “Дорога до Бога” і “Дай Боже щастя”. А юна співачка Анастасія Хробак виконала пісню “А з гори, гори”. Своїми враженнями про виставку поділилися самбірчанки Наталія Мишко, Марія Сивак, Михайлина Макар.

Текст і фото — на основі повідомлення фейсбук сторінки Степана ПАВЛІШАКА

Повідомила Ірина ХМЕЛЬОВСЬКА

 

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

 

Теми: Самбірський деканат

Інші публікації за темою