Тридцять паломників зі Старого Самбора взяли участь у XXVI Міжнародній прощі вервиці у Погоні

23 вересня 2021
Друк
Фото Ірини ХМЕЛЬОВСЬКОЇ
18-19 вересня у с.Погоня Тисменицького району, що на Івано-Франківщині відбулася Міжнародна проща вервиці. Не налякались складних погодних умов прочани Старосамбірської парафії Святого Миколая, до яких долучились і прочани з інших сіл деканату, які вирушили на Міжнародну прощу.

Благословив на щасливу дорогу паломників організатор та ініціатор поїздки о. Михайло Николин, який цьогоріч не зміг супроводжувати прочан, але обіцяв молитися за їх щасливе повернення додому.

Керівником групи був о. Ігор Подан. Під час дороги о. Ігор відслужив Молебень до Матері Божої, прочани молилися вервичку до Божого Милосердя під проводом Ольги Волосянської та співали духовні пісні на прославу Богородиці разом з “парафіяльним соловейком” Максимом Поданом, який кожну прощу супроводжує своїм співом.

Старосамбірські прочани в суботу 18 вересня взяли участь у Архиєрейській святій Літургії та акції “Вервиця єднає”від “Живого телебачення”, яка в той день проводилась онлайн з с. Погоні. Також всі залишились на нічні чування. На диво, після складних погодних умов цілого тижня, саме в суботній день та вечір прощі в Погоні була лагідна тепла погода, немов сама Богородиця огорнула своїм теплом та захистом тих, хто приїхав Її вшанувати.

19 вересня паломники взяли участь у Архиєрейській Святій Літургії, приступили до Святих Тайн та отримали повний відпуст. Також прочани взяли участь у посвячені нової Каплиці-Джерело.

Повертаючись додому паломницька група зробила зупинку в Гошівському монастирі, де змогла принести свої молитви до Чудотворної ікони Гошівської Богородиці.

Молячись вервичку, ділячись враженнями та з Божою допомогою усі щасливо повернулися до рідного міста. На завершення духовної поїздки о. Ігор подякував усім за спільні молитви та прочанську дорогу. Прочани ж оплесками дякували усім організаторам цієї прощі, де кожен за два дні, проведені у Погоні, зміг духовно збагатитися і відновитися у своїй вірі.

Ірина ХМЕЛЬОВСЬКА

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою