В старосамбірській парафії УГКЦ урочисто передали Вифлеємський "вогонь любові, вогонь добра" [фото]

07 січня 2022
Друк
Фото Ірини Хмельовської
Кожного року 5 січня громада Старого Самбора спішить ввечері до церкви, знаючи, що там їх очікує урочисте дійство - передача Вифлеємського вогню. За багаторічною традицією саме в церкві святого Миколая напередодні Святвечора пластуни урочисто передають вогонь усім мешканцям міста.

 

То ж сьогодні, старосамбірські пластуни, пройшовши крізь живий коридор, який створили усі присутні, занесли запалені ліхтарі в церкву, де їх урочисто привітав о. Михайло Николин, адміністоратор храму.

Він зачитав слова зі Святого Письма про Таїнство Різдва Христового, розповів про символізм Вифлеємського вогню, а потім, на основі притчі про три свічки Віри, Надії, Любові, які запалюють одна одну, а разом з тим і людське серце, побажав усім щоб у наших душах завжди горів вогонь любові і добра не лише на різдвяні свята, а й усе життя.

В свою чергу пластуни розповіли про традицію передачі Вифлеємського вогню та під мелодійне виконання "Пісні Вифлеємського вогню миру" урочисто передали вогники у ліхтарі, лампадки, свічки усім присутнім.

Варто зазначити, що щороку пластуни власноруч виготовляють ліхтарі та свічки, які можна придбати для того щоб можна було зручно принести Вифлеємський вогонь до дому та зберегти його до Святвечора.

Цьогорічна передача вогню для пластунів стала особливою, адже після неї в церкві відбулося урочисте прийняття нової пластунки.

Ірина ХМЕЛЬОВСЬКА

Фото - Ірина Хмельовська

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою