В Старому Самборі громада УГКЦ з'єднала два береги міста синьо-жовтим прапором з нагоди Дня Соборності України [фото]

24 січня 2022
Друк
Фото Пресслужби СДЄ
23 січня, з нагоди Дня Соборності України, який наша держава відзначала напередодні, громада УГКЦ парафії храму святого Миколая м. Старий Самбір на чолі з о. Михайлом Николиним розтягнула великий 30-метровий синьо-жовтий прапор на мості, який з'єднує два береги міста.

Прапор винесли після Літургії, яку відслужили в храмі Різдва Івана Хрестителя, що знаходиться на березі ріки в мікрорайоні Посада Долішня та урочисто розтягнули на мості під спів різдвяних колядок. Варто зазначити, що до втримання прапора долучалися не лише ті, хто був на Службі, а й усі перехожі, які в той час були на вулиці. "Україна потребує ваших рук", - заохочував їх о. Михайло.

На завершення акції прозвучав Український Славень "Ще не вмерла Україна". Як прокоментував о. Михайло, цією акцією з'єднання двох берегів міста учасники продемонстрували, що немає також і двох частин України: Східної чи Західної. Є одна, єдина наша Батьківщина - ціла і неподільна. Адже більше тридцяти років тому, 21 січня 190 року, незалежність України ще не проголосили, а українці вже взялися за руки, показавши наше спільне єдинство.

"Щиро дякую усім, хто понад 30 років подає одне одному руки допомоги і підтримки, і вірю, що ланцюг нашої єдності ніколи не розірветься. Вірю, що через рік ми знову святкуватимемо День Соборності. Тому що які б загрозливі хмари не згущувалися над нашими головами, Україна є і буде єдина!", - зазначив о. Михайло.

Ірина ХМЕЛЬОВСЬКА

 

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

 

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою