У Зубриці відзначили 150-ліття храму і освятили меморіальну дошку о.Михайлу Зубрицькому [фото]

16 липня 2022
Друк
Фото Степана ПАВЛІШАКА
З нагоди ювілею храму св. Архистратига Михаїла, Зубрицю з пастирським візитом 3 липня 2022 року Божого відвідав владика Григорій, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ і очолив Архиєрейське Богослужіння, у якому йому співслужили декан Підбузький о.Василь Штокало, парох храму о.Мар'ян Топорович, о.Володимир Фірич, о.Василь Нагина, о.Василь Змінчак, о.Роман Гром, о.Віктор Телегій, протодиякон Богдан Криницький, прислуговували брати-семінаристи Роман Ковівчак, Віталій Кравчук, співали студенти Дрогобицької духовної семінарії Максим Качала, Юрій Мацібора, Дмитро Витівський.

 

У своєму слові владика сказав, що сьогодні особливий день, адже ми дякуємо Богу за 150 років служіння у цьому храмі. Нехай Господь прийме нашу подяку, за ті ласки, які отримали кілька поколінь прихожан цієї святині. Він побажав вірним жити з Господом і уповати на нього, подякував за те, що дбають про красу храму, а о.Мар'яну за служіння у Христовому винограднику та вручив пам'ятні грамоти єпископа Самбірсько-Дрогобицького владики Ярослава.

Парох храму о.Мар'ян подякував владиці за візит і пастирське слово, вірним за приготування до свята.

Після завершення Богослужіння відбулося освячення води та меморіальної таблиці українському вченому о.Михайлу Зубрицькому.

З нагоди увіковічнення пам'яті відомого краянина о.Зубрицького голова Самбірського регіонального товариства “Бойківщина”  Любов Саварин вручила о.Мар'яну та громаді села Подяку. Як зазначила Любов Саварин, 150-тирічна церква 1871 року будівництва, то справжня перлина Бойківщини. Великі настінні образи зі сценами з Біблії, старовинні хоругви та й сама атмосфера викликають захоплення та повагу до громади, яка це все береже.

На завершення святкових урочистостей у виконанні мешканців села звучали патріотичні та духовні пісні.

Степан ПАВЛІШАК

 

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

 

Теми: Підбузький деканат

Інші публікації за темою