70 юних старосамбірчан провели “Веселі канікули з Богом” [фото]

01 серпня 2022
Друк
Фото Віталія СКИПАКЕВИЧА
Літо - найщасливіша пора року для люблячої дітвори, коли навколо все цвіте та набуває яскравих відтінків. Літо - час відпочинку . Тож Церква- Матір не забуваючи ніколи про своїх дітей, щорічно запрошує провести літній час у християнських таборах, щоб відпочинок був змістовним та благословенням Богом. 26 липня 2022р. Б у сьомий тиждень після Зіслання Святого Духа розпочався чотириденний літній християнський табір на парафії храму Святого Миколая (УГКЦ) м.Старий Самбір "Веселі канікули з Богом". Темою літнього табору стала Заповідь Божа " Шануй батька твого і матір твою, щоб тобі було добре і щоб ти довго прожив на землі ".

 

Цьогорічна кількість дітей, що приходили до денного церковного табору була рекордною - понад 70 дітей щодня! Це були діти віком від 7 до 15 років, як корінні мешканці міста так і діти вимушених переселенців. Усі спільно відпочивали, розважалися, молилися.

Розпочинався табір, як годиться, за давньою традицією, благословенням о. Михайла Николина та прочитаною молитвою. Після вступного слова головного ведучого табору Тараса Плетені пластуни урочисто підняли прапор на флагштоці, а всі діти єдиними устами і серцем виконали Державний Гімн "Ще не вмерла Україна".

Кожен день табору був присвячений одній з тем, яка стосувалася християнської сім'ї. Щодня на Літургії для дітей священник виголошував коротенькі катехизи, притчі на одну з тем, поєднуючи сьогодення з казками. Це були такі теми як: дитинство, батько і матір, дідусь і бабуся, Батьківщина. Також 29 липня вшанували 157 річницю від Дня народження Митрополита Андрея Шептицького.

Також окрім Божого слова щоденно в таборі відбувалися різноманітні заходи: ранкова руханка , "Бульбашкове шоу" , козацькі забави, майстерки, екскурсії храмами Старого Самбора, аквагрим, танці, ігри і багато пісень.

"В такому літньому християнському таборі ми глибше ознайомлюємо дітей з Церквою. Адже це не тільки інтер'єр, розпис стін, живопис. Це жива інституція, молодіжні спільноти. Також маємо на меті відлучити дітей від комп'ютерної залежності, постійної ігроманії, показати дітям справжні розваги дитинства "-зазначає семінарист Дрогобицької Духовної семінарії Олег Шпак, який був вихователем однієї з груп дітей

"Літній християнський табір вишколює, виховує дитину, покращує спосіб спілкування між дітьми", - додає Тарас Плетеня, вихователь та головний ведучий у таборі.

Самі ж діти, діляться враженнями від табору, не стримують емоцій. "Дуже подобається в таборі, особливо коли починаються веселощі після обіду. Не хочу щоб він закінчувався" - ділиться Настя. Вона разом з братиками приїхали з-під Кременчука ще від початку війни. Такий табір для дітей ВПО - можливість забути про жахи війни.

"Любі діти, бажаю, щоб літній відпочинковий табір запам'ятався вам радісними почуттями та морем незабутніх вражень", - побажав на завершення вихованцям табору о. Михайло Николин.

Особлива подяка за організацію проведення табору духівникам парафії о. Михайлу Николину, о. Ігорю Подану,  педагогам, катехитам,  семінаристам Дрогобицької духовної семінарії та пластункам станиці Старий Самбір, які були вихователями в групах.

Дякуємо Богові за все. За живу парафію, за активне життя всередині парафії, за Дух Святий, який витав поміж нас.

З нетерпінням чекаємо наступного літа і наступних "Веселих канікул з Богом"

Віталій СКИПАКЕВИЧ

 

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

 

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою