Молитвою і піснею вшанували 31-у річницю Дня Незалежності України в Старосамбірській парафії УГКЦ [фото]

03 вересня 2022
Друк
Фото Віталія СКИПАКЕВИЧА
"Пресвятая Богородице, спаси нас і цілий світ" Похмуре небо над заплаканою Україною. Саме так можна назвати умови, в яких довелося цьогоріч вшанувати Державний Великдень.

Напередодні,23 серпня 2022р.Б, громада урочисто відзначила День прапора. О. Ігор Подан та о. Іоан Білик провели Молебень та освятили прапори на площі Героїв Небесної Сотні. А після полум'яних патріотичних віршів поетеси Ярослави Возняк "Моя Україна" та "Незабутній лютий 2022 року", які продекламувала авторка, було піднято державний прапор під урочисті звуки Українського Славеня у виконанні оркестру.

Опісля громада вирушила до могили героїв УПА, Небесної Сотні та полеглих Героїв сучасної війни. Навіть рясний дощ не знеохотив містян піднятися на "Старосамбірську Голготу" щоб віддати шану тим, хто поклав своє життя за Україну. На місці пам'яті й скорботи о. Ігор Подан провів Панахиду за полеглими Героями.

Особливий 24 серпня 2022р для кожного сина і доньки України - день української землі розпочали святковою Літургією, яку очолив о. Михайло Николин.

Своєрідною новинкою на богослужінні стало те, що священник проголошував гомілію без хреста в руках, але з іконою Богородиці Неустанної Помочі, вишитою в сибірських бараках республіки Комі уродженкою нашого міста світлої пам'яті Меланією Лесик. Ікона вишита в 40-50рр на мішковині тороченими нитками з одягу тюремників, які були ув'язнені за їх любов до України. Цю ікону саме на День незалежності о. Михайло представив молільникам як нагадування хто впродовж довгих років поневірянь зближав нам День незалежності.

Завершилося святкування на прибраному в національно-патріотичних кольорах церковному подвір'ї, де усі урочистою процесією були присутні на піднятті державного прапора України, який традиційно підняли ті, в чиї руки передаємо майбутнє нашої держави - наша пластунська молодь.

Піднімали прапор під спільне виконання Державного Гімну. Опісля у виконанні церковного хору та усієї парафіяльної родини єдиним серцем, єдиними устами виконали декілька повстанських пісень та Духовний Гімн України "Боже Великий Єдиний".

Впродовж 6 місяців український народ прибігає до заступництва Пресвятої Богородиці.

Господи, змилосердився над українським народом!

Віталій СКИПАКЕВИЧ

 

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

 

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою