У Трускавці завершився І-й тур реколекцій для єпархіального духовенства

08 вересня 2022
Друк
ієромонах Мануїл ПИШКОВИЧ
5 вересня у м. Трускавець, в реколекційно-просвітницькому центрі "Оранта", розпочався І-й тур реколекцій для священиків Самбірсько-Дрогобицької єпархії. На запрошення владики Ярослава, єпископа Самбірсько-Дрогобицького, цьогорічні реколекції проводить о. Мануїл Пишкович, ієромонах студійського уставу.

Під час духовних наук о. Мануїл ділиться роздумами про священиче служіння в контексті сучасних обставин. Священик зауважив, що сьогодні чимало людей відчувають себе духовно розбитими, розпорошеними, перебувають у кризі. Важливо, щоб кожен душпастир міг донести їм Боже Слово, допоміг усвідомити, що навіть, коли людина опиняється в складних обставинах, в невідомості, як бути далі, Бог знає, як цьому можна зарадити. Крім того, о. Мануїл наголосив, що для священика час реколекцій - це нагода духовно відновитись, дозволити Богові промовляти і діяти. Як приклад, реколектант навів пророка Самуїла, який перебуваючи в храмі дав Богові можливість до нього промовити.

Зазначимо, що реколекції для духовенства Самбірсько-Дрогобицької єпархії відбуваються щороку, восени. Метою днів духовної віднови є створення можливості для священнослужителів в атмосфері спільної молитви часослова збагатити свій особистий духовний досвід завдяки духовним повчанням реколектанта та особистому спілкуванню з ним. У найближчі тижні відбудуться ще два тури духовних реколекцій.

Пресслужба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Автор світлин о. Ігор ЦМОКАНИЧ

IMG 20220907 133601

Теми: реколекції

Інші публікації за темою