Владика Григорій відвідав парафію в с. Гординя на Самбірщині [фото]

15 листопада 2022
Друк
Фото Степана ПАВЛІШАКА
  “Ми молилися сьогодні за нашу Україну, за мир на нашій землі, за воїнство, яке захищає нас від московського окупанта, за перемогу над ворогом, за поранених, покалічених, полонених”, - наголосив владика Григорій Комар під час Богослужіння 8 листопада 2022 року Божого у храмі вмч. Димитрія с.Гординя, де у день храмового свята було освячено кивот.

 

У Архиєрейській Святій Літургії владиці співслужили декан Мокрянський о.Степан Гладьо, адміністратор храму о.Олег Губик, о.Ярослав Губик з Сільця, о.Андрій Дубан зі Шкло Янівського деканату, о.Володимир Яцула з Городища, о.Тарас Буричко з Нижанкович, о.Тарас Войтко з Біскович, протодиякон Богдан Криницький, прислуговували брати-семінаристи Роман Ковівчак, Андрій Пуців.

У проповіді владика зазначив, що своїм поступком св.Димитрій вчить, щоб ми своєї віри не соромилися, що її потрібно поглиблювати і свідчити. Своєю жертовністю Богові св. Димитрій заслужив на те, що Бог його прославив різними чудами. І ми просимо, щоб він заступився у Бога за наших воїнів, нашу рідну країну.

Він привітав вірних зі святом, подякував за те, що дбають про красу Божого храму, висловив слова вдячності о.Олегу за служіння на парафії, а душпастирям за співслужіння. У свою чергу о.Олег подякував владиці за візит на парафію, душпастирям, що розділили радість свята та особливо всім жертводавцям, меценатам, благоукрасителям храму і території.

Завершилося свято молитвою за Україну, водосвяттям та мируванням.

Степан ПАВЛІШАК

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Теми: Самбірський деканат

Інші публікації за темою