У Старому Самборі Святий Миколай завітав до дітей-сиріт [фото]

20 грудня 2022
Друк
Фото Ірини ХМЕЛЬОВСЬКОЇ
Співом пісень “Ой хто, хто Миколая любить”, “Святителю Миколаю”, колядок, зворушливими обіймами, чаюванням та розмовами за дружнім столом відзначилося цьогорічне свято Святого Миколая для дітей-сиріт, яке щорічно відзначають при парафії святого Миколая УГКЦ спільно з Старосамбірським осередком “Союзу Українок” та Служби у справах дітей Старосамбірської міської ради.  

Розпочалося свято Молебнем до святого Миколая, який очолив о. Юрій Бойчук. Він побажав присутнім діточкам бути чемними не лише напередодні свята з надією на гарний подарунок, а й протягом усього свого життя. А також, звернувшись до дорослих, побажав усім взоруватись на святого Миколая і вчитися у нього людяності, допомагати своїм ближнім, робити добро тим, хто цього потребує. Бо навіть Блаженніший Любомир Гузар наголошував, що головне в цьому житті — бути Людиною. “Молімось до святого Миколая щоб навчив нас зростати у святості і бути людяними” - завершив проповідь священник.

Після Молебню у святково прикрашеній пластунами світлиці парафіяльного дому на запрошених гостей чекав стіл зі смаколиками, який підготували добрі руки руки парафіянок, а також завітав і сам святий Миколай разом зі своєю помічницею Ангеликом. Поки святий роздавав дітям подарунки, ті ж не шкодували обіймів для нього.

На початку традиційної бесіди з о.Михайлом усі спільно помолилися за всіх дітей України які втратили своїх батьків та домівки під час війни. А потім під час розмови ділилися із священником розповідями про себе, власні мрії, уподобання, хобі. На святі були і діти-сироти із зони бойових дій (ВПО): хлопчики й дівчатка з Бахмуту, Слов'янська, Херсонщини, Харківщини, які теж розповідали про себе та щиро молилися.

На завершення заходу о.Михайло вручив кожному з дітей і опікунів символічний подарунок — образок Андрея Шептицького та попросив молитися молитву Андрея Шептицького за припинення війни і перемогу України. А голова Старосамбірського осередку “Союзу Українок” Марія Красник вручила кожній дитині конверт з подарунком від союзянок з-за кордоном.

Ірина ХМЕЛЬОВСЬКА

 

ФОТОРЕПОРТАЖ

Автор світлин Ірина ХМЕЛЬОВСЬКА

 

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою