Храм св. Андрія Первозванного у м. Самборі відсвяткував 10-літній ювілей

15 грудня 2009
Друк
13 грудня владика Ярослав (Приріз) відвідав церкву св. апостола Андрія Первозванного  у м. Самборі, яка є дочірнім храмом парафії Покрова Пресвятої Богородиці. Цьогоріч храм святкує своє десятиліття. З нагоди ювілею архиєрей очолив Божественну Літургію у співслужінні прот. Богдана Добрянського, декана Самбірського, та священиків Самбірського, Старосамбірського та Добромильського деканатів. У пастирському слові архиєрей звернув увагу вірних на особливість євангельської розповіді про покликання апостола Андрія Первозванного (Ів. 1. 35-39). «Було ж близько десятої години» (Ів. 1, 39), коли апостол Андрій зустрівся з Ісусом. Ця вказівка на точну годину зустрічі свідчить, що апостол до деталей пам’ятав першу зустріч з Ісусом.

«Христос, покликуючи людину, крокує перед нею, вказує дорогу, підтримує, додає сили, заохочує своїм прикладом; людина покликана крокує за Христом, однак покликання не закінчується одноразовою подією, але кожного разу Господь кличе нас наново, від одного завдання до іншого,» - зазначив владика. Відтак архиєрей, звертаючись до образу немічної жінки з недільного євангельського уривку, вказав вірним на силу Христа зцілювати не тільки людське тіло, але ціле людське життя у всі його повноті: «Господь випрямляє те, що зігнуте – не тільки покручені тіла, але й покручене життя». Життя з Богом змінює саму людину: «Чим більше людина служить Богові, тим вона стає прямішою, простішою і щирою; чим більше грішить, тим більше згинається і викручується її внутрішнє життя – розум і серце,» - підсумував владика Ярослав.


Після завершення Літургії відбулось освячення приміщення катехитичного будинку. Як повідомив, адміністратор храму прот. Микола Витівський, на даний час при церкві св. Андрія Первозванного діють два класи парафіяльної недільної школи. У планах громади у найближчий час завершити проведення опалення у будинку.

Наприкінці владика Ярослав подякував прот. Миколі Витівському, парафіянам храму, а також священикам, які трудились над будівництвом храму - прот. Володимру Коркуні та прот. Флору Дашиничу, за невтомну працю у Христовому винограднику.

о. Олег Чупа,
прес-секретар єпархії

Теми: Самбірський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою