На Сколівщині освячено храм на честь архистратига Михаїла

23 листопада 2011
Друк
Фото прес-служби СДЄ
Храм архистратига Михаїла в с. Сопіт на Сколівщині
20 листопада владика Ярослав (Приріз), адміністратор Самбірсько-Дрогобицької єпархії, освятив в честь архистратига Михаїла новозбудований храм у с. Сопіт на Сколівщині. Відтак архиєрей очолив Божественну Літургію у співслужінні прот. Івана Дашинича (декана Сколівського), єрея Володимира Мисіва (адміністратора храму) та священиків Сколівського, Мостиського та Підбузького деканатів.

Звертаючись до вірних, єпископ зазначив: "Колись пророк Давид, міркуючи про будівництво святині, говорив: "Храм, що його треба збудувати Господеві, повинен бути величавий, знаний і славний по всіх краях". Владика також наголосив, що після освячення рукотворного храму продовжиться будівництво численних нерукотворних храмів людських душ: "До цієї будови зобов'язаний прикластися кожен вірний, зводячи з цеглинок взаємної любові, віри і щирої молити непорушну Церкву, яку, за словами Спасителя, і ворота пекельні не подолають". На завершення архиєрей додав: "Щоб цей храм став місцем вашої зустрічі з Богом, постійною нагодою до навернення та оновлення душ у частому прийманні святих тайн Покаяння та Євхаристії. Неодмінно приводьте сюди також ваших дітей, „бо таких – каже Христос, – є Царство Небесне". Адже це запорука справжнього відродження як ваших родин, парохії, так і цілої нашої України".

Як повідомив о. Володимир Мисів, адміністратор парафії, мурований храм вірні будували впродовж двох років за проектом львівського архітектора Ігора Подоляка, після того як у 2009 році згорів їх давній храм. У храмі вже встановлено іконостас, який різьбив майстер Михайло Головчак з с. Головецько (Старосамбірщина) та розписувала Іванна Мазурик жителька цього села.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Ярослав (Приріз), Сколівський деканат, освячення храму

Інші публікації за темою