Владика Ярослав під час Літургії у катедральному храмі: "Христос прийшов до нас у Різдві, щоб ми могли прийти до Нього"

25 грудня 2011
Друк
Фото прес-служби СДЄ
Наймолодші парафіяни катедрального храму вітають владику Ярослава (Приріза) у день інтронізації
25 грудня владика Ярослав (Приріз) відслужив першу Божественну Літургію у катедральному храмі Пресвятої Трійці м. Дрогобича після свого сходження на престол Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

«Християнське життя починається з запрошення від Бога: "Прийдіть!"», - відзначив у своєму пастирському слові єпископ. Відтак архиєрей зауважив, що "через діло спасіння Христа кожна особа може стати перед Божим обличчям, впевнена, що віднайде милість і допомогу у потребі (Єв. 4,19)". Владика Ярослав наголосив: "Христос прийшов до нас у Різдві, щоб ми могли прийти до Нього". Саме тому тепер кожен може безперешкодно прийти до Бога через молитву, покаяння та Євхаристію. Нововведений єпископ Самбірсько-Дрогобицький закликав вірних у час різдвяного посту прийти до Бога через участь у Святих Тайнах.

Під час Літургії архиєрею співслужив митр. прот. Тарас Гарасимчук, парох парафії, та сотрудники катедрального храму. Після завершення богослужіння отець-парох від імені священиків та вірних храму привітав владику Ярослава зі сходженням на престол Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Віршами й піснями правлячого архиєрея привітали наймолодші парафіяни катедрального храму.

Відтак владика зустрівся 4-ма парафіяльними хорами храму, вівтарною дружиною, молодіжним братством, учасниками катехитичної та недільної шкіл та працівниками парафії.

Нагадаємо, що напередодні, 24 грудня, Блаженніший Святослав у катедральному храмі Пресвятої Трійці у Дрогобичі ввів на престіл Самбірсько-Дрогобицької єпархії владику Ярослава (Приріза). Незадовго до інтронізації єпископ розповів про свої перші кроки після сходження на престіл Самбірсько-Дрогобицької єпархії в інтерв'ю часопису "Слово" та часопису "Наш Собор".

 

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Ярослав (Приріз), Катедральний собор

Інші публікації за темою