Владика Ярослав (Приріз) відвідав парафію св.Миколая Чудотворця у м.Трускавці

18 квітня 2012
Друк
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький
17 квітня, у Світлий вівторок, владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ, здійснив пастирський візит до парафії св. Миколая Чудотворця у м. Трускавці. У співслужінні пароха храму – о. Петра Івасівки – єпископ відслужив Божественну Літургію.

"Кожного разу коли ми вітаємось Христос Воскрес, ми не тільки вітаємо себе взаємно християнським привітом, а також виявляємо сутність нашої віри", – зауважив архиєрей, вітаючи вірних зі святом Воскресіння Христового.

З воскреслим Христом християнин зустрічається під час Святої Літургії, подібно як два учні Господні пізнали Ісуса під час "ламання хліба", коли подорожували до Емаусу. Лише зустріч з Богом, на думку єпископа, може стати справжньою розв'язкою труднощів та проблем людини. Саме тому під час Божественної Літургії у мирній ектенії Церква вчить нас заносити до Господа прохання про різні потреби: "... за мир в серці, якого нам так часто бракує, і який ми можемо отримати лише з висот; за спасіння душ наших, бо відчуваємо, як наша душа є пригнобленою та перебуває у небезпеці; а далі – за наше місто, за тих, що в дорозі, за хворих, за страждаючих, за екологію, потім загалом за всі потреби. Тут ми можемо і повинні включати також наші особисті прохання та журби".

Розуміння подій, які трапляються в особистому житті християнина, слід черпати зі сторінок Святого Євангелія: "Тільки в світлі Божого слова ми зможемо пізнати правильний сенс всього, що стається з нами і з нашими рідними. Ось, наприклад, в нинішній розмові з учнями, які подорожували до Емаусу, Ісус вказує, що терпіння – це не прокляття, не безсенсовна кара, але дорога до вічного життя".

Звертаючи увагу вірних на важливості частої участі християнина у таїнстві Пресвятої Євхаристії, владика Ярослав зазначив: "У щоденному житті ми не маємо сили, аби жити так, як ми почули про це на проповіді, як цього вчить нас Боже Слово. Тому нам необхідна повна участь в Літургії, а це означає, що ми маємо прийняти Тіло і Кров Спасителя як поживу для нашої душі". Для кращого розуміння сказаного єпископ додав порівняння: "Що з того, що хтось гукатиме до нас згори, закликаючи вийти на гору, бо там видно такі перспективи, які нам і не снилися, якщо ми, перебуваючи біля підніжжя гори, не маємо сили вирушити вгору?"

Після завершення Літургії о. Петро Івасівка подякував владиці за те, що розділив радість Христового Воскресіння з парафіянами храму св. Миколая Чудотворця.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Трускавецький деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою