У с. Губичі, що на Старосамбірщині, розпочато будівництво нового храму

20 квітня 2012
Друк
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав (Приріз) освячує наріжний камінь під будівництво храму у с.Губичі на Старосамбірщині
19 квітня у с. Губичі Старосамбірського району відбулось закладення наріжного каменя під будівництво нового храму. Чин освячення каменя здійснив Преосвященний владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, у співслужінні прот. Віктора Коцеміри (декана Добромильського), єрея Андрія Древняка (адміністратора парафії) та священиків Добромильського деканату.

Вітаючи вірних з Христовим Воскресінням, єпископ зазначив: "Нині наш Воскреслий Господь відкриває нам перехід від землі до неба, від смерті до життя. Входячи у наше серце, Господь перемагає в ньому пристрасні помисли і образи та руйнує всяке зло, як зруйнував Він печаті свого гробу". Єпископ закликав вірних єднатись з Воскреслим Христом, беручи активну участь в таїнствах сповіді та Євхаристії.

Владика Ярослав також привітав священика та громаду УГКЦ с. Губичі з початком будівництва нового храму: "Розпочинаючи будівництво Божої святині, ви чините надзвичайно добру та важливу річ. Адже у храм – це місце, де постійно у Таїнствах Тіла і Крові перебуває сам Христос. У церкві Він шукає нагод, щоб через свого слугу – священика, – сіяти у людських душах і серцях зерна спасенної науки, зціляти від душевних та тілесних недуг, благословляти на щасливе дочасне життя, спроваджувати у вічність переставлених...".

gubychi_osv_k_2

Додамо, що на сьогоднішній час греко-католицька громада с. Губичі молиться у невеличкій каплиці, де також знаходиться чудотворний образ Губицької Пресвятої Богородиці. Наприкінці села, у Губицькому лісі, знаходиться Хресна дорога протяжністю 5 км, яка завершується «пастушковою» церквою, яка колись служила початковим місцем прощі до святої Пацлавської гори. 14 серпня у Самбірсько-Дрогобицькій єпархії проголошено днем почитання чудотворної Пацлавської (Губицької) ікони Пресвятої Богородиці.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Губичі, Ярослав (Приріз), Добромильський деканат

Інші публікації за темою