Владика Ярослав (Приріз) освятив камінь під будівництво храму на Старосамбірщині

23 червня 2012
Друк
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав, священики Старосамбірського деканату та вірні с. Біличі
23 червня владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, здійснив душпастирські відвідини парафії с. Біличі на Старосамбірщині. Священик та громада вірних запросили єпископа освятити наріжний камінь під будівництво майбутнього храму.

Благословляючи початок будівництва, владика Ярослав звернувся до вірних: «Сьогоднішній празник Співстражданння Пресвятої Богородиці допомагає нам глибше пізнати і полюбити розп'ятого Христа, ввійти в таїнство його смирення і любові до кожної людини». Архиєрей додав, що підґрунтям для цього свята є розповідь євангелиста Івана про молитовне присутність Пресвятої Богородиці у стіп, розп'ятого на хресті, Божого Сина. «Вона бачила пробитий бік свого Сина, – цей досвід співстраждання та участі у відкупленні уможливлює те, що Марія стає матір'ю не тільки ап. Івана, але і всіх тих, що стали спасенні через хресну жертву Її сина, тобто нас з вами», – зазначив владика.

Єпископ звернув увагу вірних на те, що з уст Марії євангельський очевидець не чує нарікань, чи прохань про те, щоб були покарані мучителі її Сина: «Співстраждаючи з Сином, Богородиця відкриває своє серце, щоб воно стало тихою пристанню для тих, що хочуть спастися та загубилися у цьому світі ненависті й злоби».

Після завершення чину освячення наріжного каменя владика Ярослав привітав о.Віталія Дзиндзюру (адміністратора парафії) та громаду вірних з початком богоугодної справи зведення Божого храму. Храм, за словами єпископа, виражає відвічну тугу людини за Богом. Окрім цього, ця будівля є цілком інакшою, ніж інші – тут людина перемінюється, стає учасницею Божої святості. Отож архієрей побажав вірним, щоб у їхньому селі якнайскоріше було споруджено дім Божий.

о.Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Старосамбірський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою