Владика Ярослав (Приріз) під час відвідин парафії у м. Бориславі: "Нині радіє небо і земля, бо з народженням Марії започаткувалося відкуплення людського роду"

21 вересня 2012
Друк
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав (Приріз) разом зі священиками та вірними, м. Борислав
21 вересня у день празника Різдва Пресвятої Богородиці преосвященний владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, здійснив душпастирські відвідини новоствореної парафії у м. Борислав. У співслужінні прот. Григорія Комара (протосинкела єпархії), прот. Олега Смереки (адміністратора парафії) та священиків Бориславського, Дрогобицького та Трускавецького деканатів владика Ярослав відслужив Божественну Літургію.

Звертаючись до вірних з пастирським словом, єпископ наголосив, що подія Різдва Пресвятої Богородиці є радістю не тільки для праведних Йоакима і Анни, які довго та терпеливо очікували благословення Божого, але і для всієї вселенної. Відкликаючись до спадщини Отців Церкви, архиєрей навів слова преподобного Івана Дамаскина, який називає Різдво Богородиці – днем всесвітньої радості, "бо через Богородицю обновився весь людський рід: смуток Праматері Єви перемінився в радість".

Відтак владика Ярослав закликав вірних постійно прославляти Пресвяту Богородицю. Адже саме завдяки її згоді Бог зміг реалізувати задум спасіння людського роду. "Через її постійне смирення – „Нехай станеться мені по твоєму слову" стає здійсненим та можливим величний план Божий – спасіння всього людства", – додав у підсумку єпископ.

Глибину ставлення Богоматері до кожної людини, на думку владики Ярослава, досить влучно описав Митрополит Андрей Шептицький, який стверджував: «Пречиста Діва Марія любить нас любов’ю рідної матері, бо бачить в нас справу рідного Сина Ісуса Христа».

Після завершення богослужіння о. Олег Смерека від імені усіх парафіян подякував владиці за душпастирський візит, а усім присутнім священикам – за спільну молитву. Наостанок владика Ярослав звернувся до священика та вірних нещодавно створеної парафії із закликом активно розбудовувати парафіяльну спільноту, яка є єдиною християнською родиною.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Бориславський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою