Владика Ярослав на празник Собору Пресвятої Богородиці: "Пречиста Діва пригадує нам, що кожна людина є цінною в очах Божих" [фото]

09 січня 2013
Друк
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав під час Божественної Літургії у храмі Різдва Пресвятої Богородиці, м. Самбір
8 січня на празник Собору Пресвятої Богородиці владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відвідав відпустове місце єпархії - храм Різдва Пресвятої Богородиці, де знаходиться чудотворна ікона Божої Матері.

У співслужінні священиків єпископ відслужив святкову Літургію. "У сьогоднішній нашій соборовій молитві перед чудотворною іконою Самбірської Богородиці щиро благодарім ту, що так багато учинила для нашого спасіння", - закликав вірних владика у пастирському слові. Пресвята Богородиця, за словами архиєрея, є досконалим прикладом для християн у тому, як покірно в житті потрібно приймати Божу волю та з відкритим серцем слухати Його. Пречиста Діва пригадує нам, що кожна людина є цінною в очах Божих та покликана до важливої ролі у здійсненні Божого плану спасіння, незалежно яку владу чи авторитет займає у суспільстві.

Інша постать, яку Церква згадує у другий день різдвяних свят - це св. Йосиф Обручник, якого Євангеліє називає "праведним". Характерною рисою праведності є життя в довірі до Бога. За словами владики, праведний Йосиф вірив у Боже Милосердя та у перемогу Його істини, завдяки чому й зміг перебороти різні сумніви.

Після завершення Божественної Літургії владика привітав з Різдвом Христовим священнослужителів та парафіян храму Різдва Пресвятої Богородиці. Від імені громади вірних о. Богдан Добрянський (декан Самбірський) подякував архиєрею за душпастирський візит. Відтак з театральним дійством вертепу перед присутніми виступили наймолодші парафіяни.

Зазначимо, що у церкві Різдва Пресвятої Богородиці м. Самбора знаходиться чуотворна ікона Пресвятої Богородиці, яка чудесно прославилась у першій половині 18 ст., про що офіційно засвідчила церковна комісія утворена перешишльським єпископом Єронімом (Устрицьким). Нещодавно, 30 грудня 2012 року, у м. Дрогобичі владика Ярослав освятив храм названий в честь Самбірської ікони Божої Матері.

Нагадаємо, що у день Різдва Христового, 7 січня, владика Ярослав очолив різдвяні богослужіння у катедральному храмі Пресвятої Трійці м. Дрогобича.

о. Олег Чупа,
Прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Самбірський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою