У Дрогобичі відбувся похорон ієромонаха Софрона Яциківа, ЧСВВ

30 вересня 2014
Друк
Фото прес-служби СДЄ
Божественна Літургія у храмі Вознсіння Господнього м. Дрогобича
29 вересня у храмі Вознесіння Господнього у м. Дрогобичі відбулась заупокійна Божественна Літургія та чин монашого похорону за покійним ієромонахом Софроном Яциківом, ЧСВВ. Богослужіння очолив владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, у співслужінні о. ҐенезіЯ ВіомарА, протоархимандрита ЧСВВ, о. Пантелеймона Саламахи, протоігумена ЧСВВ, о. Павла Ясиновського, ігумена монастиря св. Петра й Павла, та численного єпархіального духовенства та монашества.

Про монаше та священиче служіння покійного о. Софрона під час проповіді розповів о. Пантелеймон Саламаха, протоігумен ЧСВВ.

Відтак після завершення Літургії у поминальному слові владика Ярослав зазначив, що своїм священичим служінням душпастир завжди старається пригадати вірним про важливість слухання Божого Слова. «Істинно, істинно говорю вам: Хто слухає моє слово й у того вірує, хто послав мене, - живе життям вічним, і на суд не приходить, бо від смерти перейшов у життя» (Йо.5,24), - саме ці слова Христа ми чуємо під час заупокійної Літургії. За словами владики, той, хто прислухається до Божого слова, «не зазнає смерті», а «від смерті переходить до життя».

Окрім цього, єпископ наголосив, що християнин пізнає Бога через віру. «Віра – це дар Божий, дар, який потрібно отримати», - зазначив владика Ярослав. Отримання цього дару можливе через слухання. А слухає людина як розумом, так і серцем. Дар віри опирається на знання, пізнання і зберігається у серці людини. Віруючи в Бога, людина спілкується з Ним під час молитви. «Тому стараймося почути Бога, який "багаторазово й багатьма способами" промовляє до нас, зокрема на молитві», - сказав у підсумку єпископ.

Після завершення чину похорону тіло покійного ієромонаха було передано землі поруч із храмом Вознесіння Господнього,який був збудований за часів душпастирювання о. Софрона на цій парафії.

Нагадаємо, що ієромонах Софроній Симеон Яциків, ЧСВВ, відійшов у вічність 25 вересня 2014 року в Центральній міській лікарні м. Дрогобича. 26 вересня владика Ярослав разом з місцевим духовенством відслужив чин монашого парастасу. Упродовж чотирьох днів велика кількість вірних з Дрогобиччини прийшли помолитись та попрощатись з покійним ієромонахом Софроном.

Біографія

Ієромонах Софроній Симеон Яциків народився 8 березня 1944 року в с. Мости Городоцького р-ну. Таїнство хрещення та миропомазання прийняв у храмі св. арх. Михаїла с. Мости.

Вічні обіти склав 3 жовтня 1976 року. Відтак навчався в підпільній семінарії у м. Львові.

Священичі священня прийняв з рук владики Софрона (Дмитерка) 27 жовтня 1991 року в м. Івано-Франківськ у церкві Христа-Царя.

Упродовж 1992-2014 рр. виконував душпастирське служіння на парафії Возесіння Господнього в м. Дрогобичі.

Теми: Дрогобицький деканат, похорон, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою