Владика Ярослав: Пізнавши Бога, людина пригортається до Нього і віддаляється від гріха

15 грудня 2014
Друк
Фото прес-служби СДЄ
Пізнавши доброго Отця, Бога любові, людина більше не втікає від Нього, а, навпаки, шукає Його. На цьому 14 грудня наголосив владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, під час Божественної Літургії в Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобича. Під час богослужіння владика Ярослав уділив дияконські свячення бр. Олегу Турківу, випускнику Дрогобицької духовної семінарії.

Під час проповіді владика Ярослав пояснив євангельську розповідь, в якій розповідається про те, як Христос зціляє згорблену жінку, «що її сатана зв’язав ось вісімнадцять років» (Лк. 13, 16). За словами проповідника, ця немічна жінка є образом грішної людини, духовні сили якої сковує гріх. «Бог, Котрий є Богом любові, не залишає людину в її гріхах і, керуючись безкорисною любов'ю, допомагає їй осягнути спасіння», - сказав єпископ.

Окрім цього, владика Ярослав додав, що це чудо засвідчує Божу природу Ісуса, Який одним актом волі звільняє людину з кайданів гріха, смерті або недуги: «Вистарчає одного Його слова, щоб підвести з ложа смерті дочку Яіра, щоб віддати нещасній матері з Наїн, живим її померлого сина, щоб воскресити Лазаря, що лежав у гробі». Завдяки цим чудам кожна людина доброї волі може переконатись у тому, що Ісус - це Спаситель людства і світу.

Наприкінці душпастирського слова владика Ярослав закликав вірних жити повнотою таїнства хрещення, тобто брати активну участь в таїнствах Церкви - Покаянні та Пресвятій Євхаристії. «Йдучи цим шляхом людина примирюється з Христом за допомогою безустанного процесу навернення, а свідомість власної гріховності приводить до розкаяння серця в цілющій купелі сліз», - наголосив єпископ.

Після завершення Літургії владика Ярослав привітав нововисвяченого диякона Олега. Єпископ подякував батькам, родині, духовним наставникам диякона за товаришування йому на дорозі до священства.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Катедральний собор, свячення, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою