Спільнота УМХ с. Дережичі на свято Миколая подякувала Богові за дар зустрічі [фото]

21 грудня 2014
Друк
Автор фото Юрій ХИМИН
Учасники зустрічі
Саме подякою і діленням тепла своїх сердець, була дружня зустріч спільноти УМХ, яка згуртувалась при парохії Пресвятої Трійці с. Дережичі.

Під час спільної розмови молоді люди разом із присутніми священиками поділились думками про те, в чому ж насправді суть цього свята і чому постать святого Миколая настільки глибоко ввійшла в християнську українську традицію.

Про значення дарунку і потребу дарувати розповів о. Ігор Швед, адміністратор парохії, зауваживши, що це бажання є природним тому, що кожен із нас отримав від Господа дар життя, дар Його образу і подоби. «Будучи носієм образу Божого, людина має потребу дарувати, ділитися тим, що має, з іншими», - наголосив о. Ігор. Священик зауважив, що отримані на свято Миколая дарунки пригадують нам, що дуже скоро ми отримаємо найбільший Дар - новонародженого Ісуса.

Продовжуючи тему, гість зустрічі, о. Степан Угрин, духівник ДДС, звернув увагу на сучасне сприйняття молоддю свята Миколая. Поділившись нещодавнім досвідом спілкування з українськими учнями, він зауважив поверховість сприйняття цього свята молодими людьми як дитячого. Наводячи приклад традицій Різдвяних святкувань в європейських країнах, священик сказав, що там сприйняття дійсності переживається як «подарункова радість, але без Христа». Він закликав молодих людей глибоко вдивлятись та вслухатись через постать св. Миколая, через народження Христа в те, що є глибинним у християнстві і щодня збагачувати світ добрими справами.

За повідомленням парафії
с. Дережичі

ФОТОРЕПОРТАЖ

Автор світлин Юрій ХИМИН

Теми: Бориславський деканат

Інші публікації за темою